Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2007

"Επιχειρείστε' γιατί χανόμαστε......



Συνοψίζοντας τις υποχρεώσεις μας ως πολίτες πρέπει:

1. Να γεννάμε για να ανακουφίσουμε το δημογραφικό πρόβλημα
2. Να μην εισφοροδιαφευγουμε για να ανακουφίσουμε τα ταμεία του πολυχρονεμένου μας Τσάρου
3. Να προωθήσουμε την επιχειρηματικότητα.
Για το τρίτο σημείο σας ενημερώνω ότι 'άνοιξε" το πρόγραμμα Eurostars (στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας EUREKA) , που είναι ειδικά σχεδιασμένο για τις ΜικροΜεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ) που εμπλέκονται στην έρευνα. Ο Emmanuel Leprince, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ΜΜΕ μίλησε για υψηλές προσδοκίες από το πρόγραμμα Eurostars, που αναμένεται να βοηθήσει τις καινοτόμες εταιρίες, που συχνά θεωρούνται "υψηλού ρίσκου"από τους επενδυτές.

Στο 6ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Έρευνα και την Τεχνολογία, στόχος ήταν η συμμετοχή των ΜΜΕ σε ποσοστό 15%. Στο 7ο ΠΠ, οι διαδικασίες απλοποιηθηκαν πολύ και η χρηματοδότηση των έργων αυξήθηκε από 50% σε 75% του συνολικού προϋπολογισμού, στοχεύοντας στην αύξηση της συμμετοχής των ΜΜΕ.
Το συνολικό budget είναι 400 εκ. Ευρώ και η πρόσκληση υποβολής προτάσεων έχει καταληκτική ημερομηνία 8 Φεβρουαρίου 2008. Περισσότερες πληροφορίες στο: http://www.eurostars-eureka.eu/

Τώρα για τα άλλα δύο χρέη σας ως πολίτες, για το μεν δεύτερο πιστεύω ότι μπορεί να σας βοηθήσει ο κ. Μαγγίνας, ξέρετε τώρα αυτός με το αναψυκτήριο στο Κορωπί.

Όσο για το πρώτο, τι να πω και εγώ;; Ίσως να μην επείγει κι όλας, αφού ανέλαβε το ασφαλιστικό η Φάνη......

1 σχόλιο:

katerina είπε...

Καλά ρε σεις, όλοι δημόσιοι υπα΄λληλοι είσαστε;;;;;