Παρασκευή 30 Μαΐου 2008

Και καλά που έγινε Πρωθυπουργός.....

Είναι άλλη μια απόδειξη ότι και Θεός υπάρχει, και φιλεύσπλαχνος είναι, και στα όντα του, αυτά που χρήζουν βοηθείας, τους προσφέρει την βοήθεια του…απλόχερα.

Να ξάφνου, ο κ. Καραμανλής έγινε Πρωθυπουργός!!!

Και τι να τον κάνει ο Υψιστος;;; μισθωτό;;;
Ε, λίγο χαλαρό τον βρίσκω για τα γούστα ενός εργοδότη και μάλιστα για το νέο είδος εργοδοτών, των επιθετικών επιχειρηματιών, που ο κ. Δραγασάκης παρατηρεί έντρομος, με τα μεγάλα ελαφίσια μάτια του.

Να το κάνει Επιχειρηματία;;;
Ξέρει ο Κύριος , ότι αυτό το είδος μόνο στην άλλοτε κραταιά Σοβιετική Ένωση θα μπορούσε να ευδοκιμήσει.
Άσε και που ακόμα και εκεί αν άκουγαν ή …κρυφάκουγαν τον συλλογισμό του, αυτόν που σήμερα στην Βουλή, εκμυστηρεύτηκε σε μας τους χαχόλους, θα τον έστελναν σε δημόσιο ψυχιατρείο, στην Μόσχα ή εκεί, κάπου στις μεγάλες στέπες….

Ενώ Πρωθυπουργός της Ελλάδας;;; το ακαταλόγιστο!!!!!!!!

Μας εκμυστηρεύτηκε λοιπόν ο Πρωθυπουργός Καραμανλής, σύζυγος της επιφανούς νηπιαγωγού-αγγειοχειρουργού, σήμερα στην «ώρα του Πρωθυπουργού» στην Βουλή, πόσο στεναχωρημένος είναι που δεν πέρασε η αναθεώρηση του Άρθρου 16, αλλά ….να μην φοβόμαστε ότι η Παιδεία δεν θα μεταρρυθμισθεί.
Χα! Η μεταρρύθμιση της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα βασιστεί σε διασταλτική ερμηνεία του άρθρου 16.

Μα τω Θεώ, μα αυτόν το πλακατζή, φιλεύσπλαχνο Θεό, περιμένω τον ….επενδυτή που θα έρθει να επενδύσει βασισμένος στο …Διασταλτικό Πανεπιστήμιο… μη γνωρίζοντας ότι θα περάσει την υπόλοιπη ζωή του, στα Δικαστήρια, Ελληνικά και Ευρωπαϊκά….

Και εδώ δυο εξηγήσεις υπάρχουν.

Ή, ο Πρωθυπουργός της χώρας είναι απόλυτα ανόητος, εκδοχή που δεν με τρομάζει καθόλου, συνήθισα….

Ή, θεωρεί τους επενδυτές απόλυτα ανόητους, εκδοχή που ειλικρινά με τρομάζει απόλυτα….

Αν τώρα ισχύει η εκδοχή ότι ο Πρωθυπουργός ουδόλως ενδιαφέρεται και ουδόλως περιμένει, ουσιαστικές, άμεσες, ξένες επενδύσεις αλλά απλά προσπαθεί να κάνει ….Πρυτάνεις αυτούς τους απίστευτους ιδιοκτήτες ….Πανεπιστημίων που στεγάζονται σε διαμερίσματα πολυκατοικιών στο κέντρο, ή άλλα κτίρια, ενίοτε και …νεοκλασσικά στο Ψυχικό, στην Κηφισιά και σε άλλα …προάστια, έχουν δε βαρύγδουπους …ψαρωτικούς τίτλους, και διαφημίζουν σπουδές που ξεκινούν από …marketing και human resources (κόκαλα τρίζουν στους τάφους επιφανών….) και επεκτείνονται σε Master Ποδολογίας, ε, τότε μάλιστα είναι ο κατάλληλος Πρωθυπουργός των Ελλήνων.

Όπότε εκεί ο Θεός που τα πάντα εν σοφία εποίησε, δεν τον έκανε Πρωθυπουργό γιατί δεν είχε τι άλλο να τον κάνει, αλλά μας έκανε πολίτες της χώρας αυτής, γιατί απλά δεν είχε τι άλλο να μας κάνει…
Και …γέλιο ο Κύριος…….

Υ.Γ. 1. Μιας που ο άλλος επιφανής πολιτικός, ο Δήμαρχος κ. Κακλαμάνης, αναμόρφωσε την Αθήνα μας, ….προχθές συχωριανοί μου χάθηκα στην πλατεία Κοτζιά, έξω από το Δημαρχείο, μια Βαρκελώνη την θυμίζει ….όσο να πεις, αποφάσισε να γίνει και Πρύτανης…
Α, ρε έρημε Μάνθο!!!
Με 240.000.000€, έλλειμμα στα ταμεία του ο Δήμος, με ισολογισμούς που ακόμα τους περιμένουμε να κατατεθούν, ο Νικήτας Πρύτανης, με καρό Faconable, θα αποτελέσει την θρυαλλίδα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης!!!!!!!


Υ.Γ.2. Αγαπητέ μου Κώστα, βάσει της οδηγίας 2005/36, με ή χωρίς διαστολές (φοβάμαι και χωρίς καμιά …συστολή) τα επαγγελματικά δικαιώματα των κολέγιο-αρπαχτών ούτως ή άλλως αναγνωρίζονται.
Ο Ακαδημαϊκός τους όμως χαρακτήρας, ….ΟΧΙ. Διέστειλε το όσο γουστάρεις….
Το Yale δεν χωράει, Κώστα μου….

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κατερίνα μου κουράγιο γιατί υπάρχουν και χειροτέρα...
Φαντάσου -λέει τώρα- στη θέση του Καραμανλή να κάτσει ο έτερος γόνος που δεν μιλάει και την Ελληνική...
Αυτόν τουλάχιστον τον καταλαβαίνουμε και ξέρουμε γιατί θα τον μαυρίσουμε. Τον άλλον που δυσκολευόμαστε να τον παρακολουθήσουμε δεν θα ξέρουμε γιατί και πως έγινε πρωθυπουργός-αν γίνει βέβαια…
Πέρα από αυτά το κείμενό σου υπέροχο.
Καλή σου νύχτα.

katerina είπε...

Καλή σου μέρα Συνεα.
Λοιπον για τον ...γόνο θα διαφωνήσω.
Ουτως ή άλλως όλοι αυτοί, ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ, απλα ...βασιλευουν.
Την ...δουλεια μονοι μας την κάνουμε Συνεα μου, μονοι μας πορευόμαστε, μονοι μας τα καταφέρνουμε, μονοι μας ...κυβερνιόμαστε. Οποτε στην ...πασαρέλα ομορφιας ...ανεβάζουμε ..τον ωραίοτερο. Ή τον αθλητικώτερο. Ε,και Συνέα μου, ένα accent, ένα λάθακι, εχει την γοητεία του, κάνει ..τύπο ρε αδελφέ....
Ασε που αν δεν καταλαβαίνουμε κιολας ...μπορούμε πάντα να ελπίζουμε...

Ναπoλέων είπε...

Ακούσατε, ακούσατε, λαοί της Μπλογκουμένης, τάδε επροφήτευσε Ναποσκλιβάνιος ο Ερημίτης:

«Όπως την απελευθέρωση των ερτζιανών την ξεκίνησε ένας δήμαρχος, για να καταντήσουμε στο σημερινό υπερμπάχαλο, προϋπόθεση για να βελτιωθεί η χρυσοπληρωμένη "δημόσια"(*), ούτω πως δήμαρχος πάλι θα ξεκινήσει την απελευθέρωση της απαιδείας, ώστε να βελτιωθούν τα δημόσια εργαστήρια παραγωγής πτυχίων.»

Ο έχων ώτα ακούειν, ακουέτω.

αγάπη-αφοπλισμός-ειρήνη (υμίν)
Ναπολέων

(*) Ξέρετε ποιές λέμε "δημόσιες" εμείς εδώ "πάνω". Όχι;

Spyros Vlahos είπε...

Η γυναίκα μου λέει τον Καραμανλή "δάμαλο", μήπως πειραχτούν τα δαμάλια;

Ανώνυμος είπε...

Δεν θυμάμαι την προηγούμενη εργασία του Κ. αλλά δίπλα και απέναντί του έχει και άλλους φυτευτούς γόνους - βυτηρομπεμπέδες που δεν δούλεψαν ποτέ αλλά κυβερνούν. Καλά είπε κάποτε ένας δεξιός συνδικαλιστής για την Ντόρα που είχε άποψη για το μεροκάματο: «Μα αυτή δεν έχει μυρίσει καν ιδρώτα εργάτη…»

Δεν συνηθίζω να κάνω προσωπική κριτική στους πολιτικούς γιατί ότι κάνουν δεν το θεωρώ προσωπική επιλογή αλλά επιλογή της τάξης ή της πολιτικής ομάδας που έχουν πίσω τους. Όμως σε κάποιες κρίσιμες στιγμές αδρανούς πολιτικής ισορροπίας ή αδιεξόδου αναποδογυρίζουν τα πράγματα και τα πρόσωπα παίζουν τον αποφασιστικό ρόλο σε επιλογές αυτών που εκπροσωπούν. Έτσι αναδεικνύονται οι ιστορικές προσωπικότητες.

Τώρα πρέπει να βρούμε τι το ιστορικό έκανε και κάνει σαν πρόσωπο ο Κ. Εκτός και αν μέσα στο γενικό μπάχαλο ανατροπής των αξιών οι νέοι ιστορικοί άντρες είναι αυτοί που με την πολιτική τους καταφέρνουν να κάνουν τα πράγματα πολύ χειρότερα σπάζοντας και το νόμο του Μέρφυ. Ίσως! Νέες εποχές νέες… αξίες!

Να πω και την αμαρτία μου τώρα. Εμένα αυτή η κριτική κατά της διασταλτικής ερμηνείας τη Συντάγματος με βρίσκει πλήρως διαφωνών. Αν μπορεί να ερμηνευτεί διασταλτικά άρα μπορεί να ερμηνευτεί και… σοσιαλιστικά(!!!) Και με τη πρώτη ευκαιρία να, μπορούμε να κάνουμε… σοσιαλισμό με βάση το Σύνταγμα!!! Κατ ουσία δηλ. δεν έχουμε κανένα Σύνταγμα και βουρ να κάνει ο καθένας ότι μπορεί. Μόνο που για την ώρα αυτός που μπορεί είναι ο νεοφιλελευθερισμός… αυτό είναι η μόνη(;;;) αδυναμία της ερμηνείας μου και με μελαγχολεί. Κανένας με σώσει βρε παιδιά;;;;

Στέργιος

OnWine είπε...

Εγώ, πάλι, νομίζω οτι η ερμηνεία θα ...διασταλεί τόσο, που και το Yale θα χωρέσει...

Την δόξαν πολλοί εμίσησαν, το χρήμα ουδείς...

Και αν ...λέω.. αν... ποτέ μας κυβερνήσει ο έτερος των ... παιδιών, ο Γιωργάκης, να δείτε που τότε, και με το επιχείρημα: ε.. τι να κάνουμε τώρα... η ΕΕ... η Αμερική... τα θέλουν... θα τα αφήσει αρκούντως ...διεσταλμένα.

Μην ξεχνάτε πάντως, οτι και στην γέννα, αν δεν επιτευχθεί... διαστολή, υπάρχει και η καισαρική...

Και τον μέλλοντα ..Καίσαρα, κάποιοι τον είδαν να... σκάει μύτη... και κατάπληκτοι με το τι ...μωρό είναι αυτό... εθαύμασαν!

Κατερίνα, ωραία ανάρτηση... άσε που συμφωνώ και με τον Στέργιο..

katerina είπε...

Ναπολέοντα, εσυ Σκλιβάνιος ερημίτης;;;
Καλε μου Ναπ, ξερω ότι περνας ....πολύ πολυ καλά.

Και ποιες λέτε ρσεις "δημόσιες" εκει πάνω, γιατί εμεις πια "δημόσιο" δεν λέμε τίποτα.....

katerina είπε...

Σπύρο, μην ξεχνας ότι τον Καραμανλή βασικά τον ψηφίζουν οι γυναίκες.
Μήπως ...ειναι σταχτη στα μάτια;;;

katerina είπε...

Στέργιε και εγω σπάνίως, πλην εξαιρετικά ακραίων περιπτωσεων, αποφευγω την προσωπική κριτική των πολυχρονεμενων πολιτευτών μας.
Μόνο που τελευταία, οι ....εξαιρετικά ακραίες αυτες περιπτωσεις, εγιναν πια η καθημερινότητα μας.
Πάντως ...επαγγελματίας ποδηλάτης ο Καραμανλής ...δεν ειναι...
Ακόμα θα μαζευαμε....

katerina είπε...

Σχολιαστή μου, ....συμφωνουμε πολύ τελευταία.
Αυτό πρέπει να ανησυχήσει εμενα αραγε;;;
Πρέπει να ανησυχησει εσένα;;;
Ή να το απολαυσουμε;;;
Αλλωστε ε, δεν νομίζω να κρατήσει και πολύ...
Διαβάζω και μια βρετανική ερευνα....κάπου θα με πιασει η γνωστή ...Κατερίνια ξερολίαση, ε, κάπου ....

cynical είπε...

Καλημερα και καλο μηνα Κατερίνα. Η πρεμούρα του Καραμανλη να διαστείλλει το αρθρο 16 μαλλον εχει να κανει με την θεληση του να εκμεταλλευτεί τις υψηλες θερμοκρασιες που διευκολυνουν τη διαστολή. ΤΟν χειμωνα, ως γνωστον τα πραγματα συστελλονται. Και τα αρθρα επίσης.

katerina είπε...

Καλη μου cynical, με απασχολει ότι η αντιδράσεις μας ιδιαίτερα απέναντι στην πολιτικη ανοησία παραμενουν σε διαρκή συστολή διαρκως, ανεξαρτητως ...εποχής και θερμοκρασιών.

Και ξερεις αρχίζω να ...ωριμάζω. Αυτό το υπεροχο επιχειρημα της μαμας μου "Εμεις θα σώσουμε τον κοσμο;;;" όλο και δελεαστικοτερο μου φαίνεται.

Και ποιος μας είπε ότι εχει και καμια διαθεση να σωθει.

Καλο μηνα Κυνική μου.

Ναπoλέων είπε...

@ Κατερίνα

Ο δρόμος είναι ανοιχτός, τα σκυλιά δεμένα και τα κεράσια καμμιά 15ριά μέρες ακόμα...
Αργότερα έχει μούρα/σκάμνα, βατόμουρα, σύκα, σταφύλια, αμύγδαλα, καρύδια.
{δεκτή και με τα 4/5 σου}

"Δημόσιες" λέμε όσες (και όσους) ασκούν το αρχαιότερον...

α-α-ε
Ν.