Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Εθνικά υπερήφανη

Χθες αν υπήρχε πατριωτισμομετρο, οι αιματολογικές μου, θα έδειχναν πολύ υψηλές τιμές.

Το κέντρο κράτησης «λαθρομεταναστών» της Παγανής στην Λέσβο, ένα κολαστήριο ψυχών, ένα «στρατόπεδο ψυχών», όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, ζητωντας συγνωμη για τις απανθρωπες συνθηκες κρατησης, έκλεισε. Έστω κι αν η επίσημη εκδοχή, είναι ότι έκλεισε προσωρινά για επισκευές.

κ. Βούγια, προσωπικά ΧΘΕΣ ένοιωσα εθνικά υπερήφανη.

43 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

...και που μετέφεραν τους "φιλοξενούμενους" μετανάστες?

Swell είπε...

@Monahikos likos: Στις υπόλοιπες "Παγανές". Πού αλλού;

Γκιωνης είπε...

monahikoslikos, Swell

. Η γκρίνια και η μιζέρια που βγαίνει στα σχόλιά σας δεν κάνει κακό στο Βούγια ή σε κάποιον άλλο, εκτός από σάς.
. Εάν νομίζατε οτι έπρεπε να κλείσουν οι υπόλοιπες Παγανές, να συμφωνήσω μαζί σας αλλά να μού πείτε ΕΣΕΙΣ τί θα έπρεπε να γίνει.
. Να επιταχθούν μερικά συγκροτήματα και ξενοδοχεία για να στεγαστούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, να κτιστούν επεκτάσεις πόλεων, να διασκορπιστούν σε όλες τις συνοικίες Αθήνας Πάτρας, Καβάλας Ερμούπολης και Ρόδου για να ενσωματωθύν στον κοινωνικό ιστό ;

. ΤΙ ;

Ανώνυμος είπε...

εγω θα αισθανθω εθνικα υπερηφανος ,οταν ολοι αυτοι οι φυλετικα ανομοιογενεις πλυθησμοι ,αισθανθουν ισοι με εμας αλλα και ισοι απεναντι στην κεντρικη εξουσια

μ είπε...

Το θέμα είναι το μετά Κατερίνα.
Σίγουρα πάντως ήταν μια αυτονόητη πράξη ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

akrat είπε...

μαλιστα κα Κατερίνα...

νιώσατε ποτέ φτωχή καθόλου?

ξέρετε ότι χιλιάδες εργάτες δεν έχουν τα προς το ζειν??

το μόνο έγκλημά τους ήταν ότι ήταν εργάτες οικοδόμοι ναυτεργάτες λιθογράφοι εργάτες στην ζώνη... γιατί ήταν Έλληνες που απεργούσαν οι ΜΑΛΑΚΕΣ????


ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ???

ΑΕΙ ΣΙΧΤΗΡ "Ο ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ"... ΦΙΛΟΣ ΣΑΣ...

ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΜΕ???

ΓΚΑΝΑ?
ΣΙΒΗΡΙΑ?
ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ????????????????????????????

akrat είπε...

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ....
οι λιθογράφοι έφεραν το 8ωρο...
ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΤΟΥΣ...

οι μπετατζήδες το 7ωρο...
ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΤΟΥΣ...

οι ναυτεργάτες είχαν την ΟΙΕΝΟ..
ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΤΟΥΣ...

οι εργάτες ΜΕΤΑΛΛΟΥ έκαναν τις πρώτες μεγάλες απεργίες μετά το 74
ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΤΟΥΣ...


τι στο καλό ΤΟ ΠΙΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΑΣ ΞΕΚΛΗΡΗΣΤΗΚΕ...
ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΚΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ....

"Ο ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ" ΦΙΛΟΣ ΣΑΣ

katerina είπε...

Λυκε αν ρωτάς για τοςυ συγκεκριμένους ανθρώπους, απελευθερωθηκαν και μεταφερθηκαν με πλοιο στον Πειραιά. Το καλοκαιρι στην απεργία πεινας που ειχαν κάνει, το κεντρικό συνθημα ήταν «θέλουμε την ελευθερία μας και όχι φαγητό»

Μην κοροιδευομαστε, δνε ειναι παρα ένα ελαχιστο, ένα πολύ μικρό βήμα, αλλά τίποτα δεν αλλάζει απο την μια μέρα στην άλλη. Εχουμε τεραστιο περισσευμα ξενοφοβίας και κατασκευασμένων εχθρών. Και ακομα χειροτερα ένα τεραστιο περισευμα απαθειας σαν κοινωνία. Κια αυτό που επιδεικνυει η κεντρική εξουσία, αλλά και αυτό που επιδεικνύουν οι πολιτες.

Δεν πάει μηνας που ένας άνθρωπος πεθανε απο βασανιστηρια στην Ελλαδα του 2009, και ενω ο Χρυσοχοίδης είπε ότι «θα τιμωρηθούν οι ένοχοι», ο προεδρος της πακιστανικής κοινότητας καταγγέλει ότι οι μαρτυρες, ετοιμαζονται για απελαση για να μην μιλήσουν. Ειδαμε τι έγινε πριν λίγες μερες με τον Νιγηριανό στην Ομονοια. Ποια ΜΜΕ τα ανεδειξαν;
Και όχι δεν φταινε τα ΜΜΕ. Αυτά πουλάνε αυτό που γουσταρει ο πελάτης.

Αν ...κάποιοι νοιωθουν πατριωτικο ρίγος όταν βλέπουν την σημαια να ανεμιζει, κάποιοι άλλοι νοιωθουμε την απολυτη αποστροφή όταν χιλιαδες άνθρωποι, οι κολασμένοι αυτής της γής αντιμετωπιζονται σαν... πφφφ «λαθρομεταναστες».
Το κλεισιμο της Παγανής ήταν κάτι που επρεπε να ειχε γίνει εδώ και χρονια. Εστω και αυτό, αυτό το μικρό με κάνει αν νοιωθω περηφανη. Εθνικά περηφανη. Η δική μου σημαια ειναι η ανθρωπινη αξιοπρέπεια στην Ελλαδα του 2009.

katerina είπε...

Swell, τίποτα δεν χαριζεται. Αλλά και δεν πρέπει να παραιτηθούμε ακομα και απο τα ελαχιστα, απαξιωνοντας τα. Εστω και αυτό ειναι ένα βήμα.
Και η κρατική εξουσία δνε μας εχει συνηθίσει σε τετοια βήματα.

katerina είπε...

Γκιωνη καλημέρα και καλώς ηρθες.

Πολλά, πάρα πολλά μπορούν να γίνουν και για την ενταξη (και όχι την αφομοιωση)αυτών των ανθρωπων αλλά και για να υπερσπιστουμε τα ανθρωπινα δικαιωματα. Ακομα και τα ευρωπαικά κονδυλια που θα μπορουσαμε να εχουμε διεκδικησει, ακομα και αυτά τα απαξιωσαμε. Η εξεταση των αιτημάτων ασυλου και την παροχή του, ειμαστε υποχρεωμένοι και απο την Συνθηκη της Γενευης και απο το ΔουβλίνοΙΙ, να την παρεχουμε. Ιατροφαρμακευτική περιθαλψη ειμαστε υποχρεωμένοι να παρεχουμε. Ιθαγεναια στα παιδιά των μεταναστών είμαστε υποχρεωμένοι να παρεχουμε. Το να κακοποιουνται απο την αστυνομία ειναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ.

Αλλά υπάρχει κάτι που για μενα ειναι και το σημαντικώτερο. Η κοινωνια, οι πολιτες, οι φίλοι των κοινοτητων πρέπει να δραστηριοποιηθούμε, να τρεξουμε πρωτοι και να υπερασπιστουμε τα δικαιωματα αυτών των ανθρωπων. Και απεναντι στην κρατική εξουσια, που τους αντιμετωπιζει σαν ..λαθραίους ανθρώπους αλλά και απεναντι στους «Έλληνες» και τοςυ «πατριώτες». Ειδαμε τι έγινε χθες στην αντιρατσιστική συναυλία.

Το κάθε ...κρατος, χορευει στο τραγουδι που του παιζει η κοινωνία.

katerina είπε...

Valamonte, φοβάμαι ότι αυτό θα αργησει. Μειοψηφία ειμαστε και μαλιστα μικρή. Ακουω ανθρωπους που κατατασσουν τον εαυτό τους στους προοδευτικούς, στους ηθικούς, μην σου πω και στοςυ αριστερούς, και μιλάνε για ...λαθρομεταναστες, και μιλάνε για το ποσοι μασς ειναι οι «χρησιμοι άνθρωποι». Ανθρωποι που καυχιωνται για την ευαισθησία τοςυ, και αντιμετωπίζουν τα ανθρωπινα δικαιωματα, κάτι λιγωτερο ενδιαφερον ή σημαντικό απο την ...αποσυρση αυτοκινήτων.

katerina είπε...

Ναι Μανο, το είπα και παραπάνω. Δεν ειναι Η λυση και σιγουρα δνε ειναι πανακεια το κλεισιμο της Παγανής.
Απλά ήταν ένα βήμα, μια κινηση, που επιτελους με εκανε εθνικά υπέρηφανη.

Η Παγανή ήταν τουλάχιστον κολαστηριο. ήταν το ελληνικο γκουανταναμο.

katerina είπε...

Akrat …BASTA.
Τι σχεση εχει ο φάντης με το ρετσινολαδο;

Αν εννοείς ότι οι ξένοι μεταναστες ειναι τα φτηνά εργατικά χερια που αναγκασαν τοςυ Ελληνες να μην εχουν δουλειά ή να έχουν χαμηλοτερα μεροκάματα, ξέρεις πολυ καλά ότι δνε ειναι έτσι.

Κai εν πάσει περιπτωσει, ποιος είπε ποτέ, ότι οι μεταναστες πρέπει να δουλευουν ανασφαλιστοι και να αποτελούν φτηνα εργατικά χέρια; Αντιθετα, πρέπει να ειναι νομιμοι, πρέπει να ειναι στα σωματεία τους, πρέπει να διεκδικούν το ημερομισθιο της συμβασης, πρέπει να πληρωνονται την υπερωρία τους, πρέπει αν ειναι ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ. Κια όλα αυτά θα γίνουν όταν θα ειναι ΝΟΜΙΜΟΙ.

Ο ξένος ειναι ο κατασκευασμένος αντιπαλος akrat. Αληθεια, εσυ που εισαι λαβρος για το "θανατο" τόσων κλαδων, αναλογισου λίγο τον κοντοθφαλμο (πολύ επιεικής ο χαρακτηρισμός!!!) ρόλο των σωματείων και των εργατοπατερων τους.

Και 2 πραγματα ακομα.
Το πρωτο ειναι ότι εγώ δεν ειπα ποτε και κανένα ρατσιστή. Ακομα και αυτή η ρετσινιά ...κατασκευασμα ειναι. Αρα εσυ μπορείς να θεωρείς τον εαυτό σου ότι θέλεις, αλλά μην βάζεις λογια στο δικό μου στομα.

Το δευτερο, ειναι ότι δνε θα εμπλακώ σε κατηγοριοποιησεις. Το αν πεινασα ή δνε πεινασα (πραγμα που εσύ δνε ξέρεις), δεν εχει καμια σχεση, με αυτό που εγώ θεωρώ σωστό και εσύ λάθος. Αν με κατατασσεις στις φιλανθρωπες που μεταξυ τσαγιου, και βουτηματος ασχολουνται και με τις κοινότητες των ξένων...δικαιωμα σου. Και ετσι όπως πιστευεις να ειναι, έχω δικαιωμα και γνώμης και δημοσιοποιησης της γνωμης μου.

Δεν μου αρεσουν ιδιατερα οι προσωπικές αιχμες και μάλιστα απεναντι σε ανθρώπους που δνε γνωρίζεις, όπως εμενα πχ, αλλά έχεις κάθε δικαιωμα να τις κάνεις.
Δημοσιος χωρος ειναι τα blogs, μπορείς να γραψεις ότι θέλεις. όλοι κρινομαστε.

ολα θα πανε καλα... είπε...

να και κάτι καλό,ένα όμορφο νέο μέσα σε τόση μουντάδα και ασχήμια.Κι ας είναι αυτονόητο ότι έπρεπε κάποια μέρα να σταματήσει να υφίσταται,παρ όλα αυτά ας φανούμε γενναιόδωροι και μεγαλόψυχοι και να πούμε ένα μπράβο.Τίποτε,δυστυχώς,δεν είναι αυτονόητο.
Καλησπέρα.

katerina είπε...

Ολα καλά ...καλησπέρα σου.
Κάθε φορά που συζητάμε για τους μεταναστες προσπαθώ να αποστασιοποιηθώ απο το όλο, να κλεισω τα μάτια και να ερθει στο μυαλό μου ο ένας, είτε κάποιον που γνωρίζω ειτε κάποιον για το οποιο ξέρω πραγματα αλλά δεν γνωρίζω προσωπικά.

Ο καθένας απο αυτους τοςυ ανθρώπους κουβαλάει τον προσωπικό του πόνο, το πρωπικό του μαρτυριο, το προσωπικό του άδιεξοδο, τον προσωπικό του σταυρό. Κια ...ναι, τίποτα δνε ειναι αυτονοητο, σε αυτήν την χωρα, σε αυτήν την πατριδα. ή μάλλον αυτά που ειναι αυτονοητα για μας, ειναι απιστευτες κατακτησεις για κάθεναν απο αυτούς τους ανθρώπους.

mahler76 είπε...

μακάρι να βρεθεί ένας τρόπος να τους δούμε και να τους συμπεριφερθούμε όπως τους αξίζει, ως άνθρωποι.

Γκιωνης είπε...

. Να μπορούσαν όλοι αυτοί πού δηλητηριάζουν πρώτα πρώτα τις δικές τους ψυχές να ακούγανε αυτή τη γλυκειά γλώσσα, αυτούς τους ανθρώπους να τραγουδούν σε μια πλατεία τής Αθήνας αυτό το τραγούδι... Σου το αφιερώνω....

http://www.youtube.com/watch?v=JCpc7ch4nd4&feature=player_embedded

Γκιωνης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Στέργιος είπε...

Που μπορεί να φτάσει η τρέλα του εθνικορατσισμού…

Προσωπικές ιστορίες

«Ζούσαμε ήσυχα στην Μακεδονία επί 15 αιώνες. Είχαμε τα σπίτια μας, τα βοσκοτόπια μας, τα χωράφια μας, τα χωριά μας. Οι βυζαντινοί μας σεβάστηκαν και μας αναγνώρισαν τα ίσα δικαιώματα των χριστιανών. Οι Οθωμανοί μας σεβάστηκαν και μας αναγνώρισαν τα ίδια δικαιώματα των χριστιανών. Μετά ήρθαν οι Βούλγαροι και δεν μας αναγνώρισαν τίποτα αν δεν δηλώναμε Βούλγαροι. Μετά ήρθαν οι Έλληνες και δεν μας αναγνώρισαν τίποτα αν δεν δηλώναμε Έλληνες. Μετά οι Έλληνες μας πήραν τα σπίτια και όλα τα υπάρχοντα γιατί ήμασταν «ξένοι», μετανάστες στην Ελλάδα. Μας έδιωξαν από τη χώρα. Έκαψαν τα περισσότερα χωριά μας. Μας αφαίρεσαν την ιθαγένεια. Μας διέγραψαν από τα μητρώα και δεν έχουμε ούτε τόπο γέννησης, ούτε τόπο καταγωγής».

Αληθινή αφήγηση σλάβου-μακεδόνα και ο γράφων έχει γνώθις αυτόν.

Όταν αυτά έχουν συμβεί στη χώρα μας για «μετανάστες» 45 γενεών, τι να πεις για μετανάστες 1ης γενεάς; Τους τα παίρνουμε όλα, τους βγάζουμε και φταίχτες. Τρώμε και το «βρώμικο ψωμί» τους που τους στερούν οι εργοδότες, απολαμβάνουμε και την μεγέθυνση του ΑΕΠ κάνοντας πως δεν ξέρουμε τη συμβολή τους, απολαμβάνουμε και τις θέσεις εργασίας που δημιουργεί ο κλεμμένος πλούτος τους. Οι εργοδότες Έλληνες τους κλέβουν τα ένσημα και τα μεροκάματα και μετά τους ρίχνουμε και μια κατηγορία ότι κλέβουν από το λαό τα μεροκάματα!!!

Ναι, ναι, να πάνε πίσω στη Σομαλία, στο Ιράκ και το Αφγανιστάν για να τους βομβαρδίσει ο «απελευθερωτικός» στρατός στον οποίο μετέχει και η Ελλάδα. Όχι να έρχονται μόνο αυτοί και να… «κατέχουν» την Ελλάδα αλλά να πάμε και εμείς, ως άλλοι Μεγαλέξανδροι να τους απελευθερώσουμε από τον εαυτό τους!

Όποιος δεν καταλαβαίνει τον σημερινό κόσμο δεν θα καταλάβει ούτε τα παγκόσμια μεταναστευτικά ρεύματα, ούτε τη φτώχεια αυτών των ανθρώπων, ούτε τι σημαίνει ανθρώπινη αλληλεγγύη. Θα νομίζει ότι μπορεί να ζει σε μια εθνική γυάλα. Και δεν θα καταλάβει ποτέ ότι οι φυλές και οι λαοί που διασταυρώθηκαν επιβίωσαν ενώ αυτοί που κλείσθηκαν στο καβούκι τους εκφυλίσθηκαν. Και η Ελλάδα ως σταυροδρόμι λαών και φυλών είχε τη καλή τύχη αυτών των διασταυρώσεων και ας κάνουν πως δεν το ξέρουν οι και πολύ ελληναράδες.

Όσο για το ανθρώπινο μέρος των μεταναστών που τους ξεβράζουν οι λαθρέμποροι ψυχών, τι να κάνουμε δηλαδή να γίνουμε σαν αυτούς και να τους πνίξουμε στη θάλασσα; Είναι και αυτό μια… «άποψη» αλλά απάνθρωπη. Όσοι όμως την έχουν ας τη πουν. Εμείς οι υπόλοιποι μπορούμε να έχουμε και άλλη άποψη και άλλη στάση ζωής.

Ανώνυμος είπε...

το μονο δεδομενο που εχει ο ανθρωπος για να "γνωριση τον εαυτο του¨" ειναι το ιδιο του το παρελθον , η πλατωνικη ρηση του "γνωθι σ΄αυτον" δεν μπορει προφανως να εχει αλλο νοημα,παρα μονο οτι απο νεα(και συνεχη)συνειδησιακη οργανωση του παρελθοντος μπορει να προκυψη ο οδηγος για το μελλον. η εννοια του "γνωθι" ειναι η επιγνωση της "εαυτου ιστορικοτητας,δηλδη εκεινης που μετρο του παροντος εχει το παρελθον,(αντιγραφη απο το βιβλιο (το ανατολικο ζητημα σημερα)

τσότσος είπε...

Μικρή αρχή, μεγάλη συνέχεια (ελπίζω) Κατερίνα, ας μη μείνουν στα λόγια και τις εμβληματικές, μικρές σε σημασία (σ'αυτή την περίπτωση)πράξεις οι νέοι μας κυβερνώντες (που τους πολεμούν με πρωτόγνωρη μανία ΟΛΟΙ, ειδικά οι κομματικοί...).
Φιλιά

ο κύριος "αμ" είπε...

Καλησπέρα , δεν είμαι σίγουρος αν είναι αγαθές οι προτάσεις του Υφ.Προ.Πολ. , η ζωή μ' έχει κάνει πολύ επιφυλακτικό . Ασφαλώς και χαίρομαι μ' αυτή την εξέλιξη , δεν μπορώ να τα μηδενίσω όλα , μα "πίσω έχει η αχλάδα την ουρά" . Υπάρχουν και χίλια μύρια ζητήματα που έχουν να κάνουν με την τύχη αυτών των ανθρώπων .
Ομως θέλω να σταθώ και επέτρεψέ μου , στον φίλο "Γκιώνη" και στον "akrat" .
Φίλε "Γκιώνη" , λυπάμαι , αλλά νομίζω πως θα σου ταίριαζε ένα πιό "γήινο" nickname !Με λίγα λόγια , προσγειώσου . Τα σχόλια του Μ.Λ. αλλά και του Swell , μόνο γκρίνια και μιζέρια δεν βγάζουν . Φοβούνται , για να μην πω πως είναι σίγουροι , πως θα παιχθεί ένα τέλεια επικοινωνιακό παιγνίδι και μάλιστα εις βάρος των μεταναστών , όπως συνήθως γίνετε . Να σου θυμίσω τα "περί μηδενικής ανοχής" του Κ. Καραμανλή και με τα οποία συμφώνησε ο Γ. Παπανδρέου , επίσης , να σου θυμίσω , ότι δεν γίνετε ακόμα λόγος για τις σκέψεις που διέρρευσαν περί απέλασης κλπ κλπ και φυσικά ελπίζω να διάβασες το πρόσθετο σχόλιο της Κατερίνας , όπου πολύ καλά σημειώνει πως και η δολοφονία στην Νίκαια και ο ξυλοδαρμός στην Ομόνοια , έγιναν επί υπουργείας Μ. Χρυσοχοίδη και Σ.Βούγια . Καλά δείγματα πολιτικής νομίζω που έχει σκοπό να ακολουθήσει ο "παρασημοφορημένος" . Το αν μπορούν να ενσωματωθούν ή όχι στον κοινωνικό ιστό , σου απαντώ με πλήρη συνείδηση πως , ναι μπορούν και εδώ όπως και στην ίδια την χώρα τους από όπου προέρχονται και που δυστυχώς όντας συνυπεύθυνοι (το κράτος μας εννοώ) φροντίσαμε να τους διώξουμε . Το πως , δεν είναι της στιγμής να στο πω , ίσως αν κάποια στιγμή η αγαπημένη Κατερίνα , εκθέσει κάποιες απόψεις περί αυτού , αναφερθώ και στις δικές μου .
Φίλε "Αkrat" , θα στο πω με όσο πιο απλά λόγια μπορώ .
Είμαι βιομηχανικός εργάτης από το '79 . Είμαι απόλυτα πεισμένος , πως ο πενιχρός μου μισθός των 900 ευρώ , ουδέποτε κινδύνεψε από αυτούς τους δύσμοιρους . Σε καμία περίπτωση δεν ένοιωσα ότι μου το έκλεψαν ή ότι έγιναν αιτία να κινδυνεύσω να το χάσω . Αντίθετα , όσες φορές , τα τελευταία χρόνια , χρειάστηκε να το υπερασπιστώ συλλογικά , σε πληροφορώ , όπου έγινε προσπάθεια , βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή , σε αντίθεση με άλλους "ομοεθενείς" μου συναδέλφους , που πάλεψαν δια της πλαγίας οδού να το κάνουν .
Αλήθεια , πόσο ασχολήθηκαν τα συνδικάτα , με αυτά τα θέματα ?
Φοβάμαι πως καθόλου . Τα συνδικάτα , εδώ και χρόνια , υπήρξαν στίβος ανάδειξης πολιτικών στελεχών , είτε ελεγχόμενα από την ΕΣΑΚ και νυν ΠΑΜΕ , είτε από την ΠΑΣΠ , είτε ακόμα από την ΔΑΚΕ . Φυσικά τα συνδικαλιστικά στελέχη οφείλουν να έχουν πολιτική ταυτότητα , οφείλουν όμως εξίσου να "κάνουν και κανένα μεροκάματο" και το λέγω με πλήρη επίγνωση πως θα με βαφτίσεις ,ίσως , λαικιστή . Ομως πίστεψέ με , αυτή είναι η πικρή αλήθεια .
Δες για παράδειγμα , τους απλήρωτους ναυτεργάτες του Αγούδημου . Πως και με ποιόν τρόπο τους στηρίζει το ΕΚΠ , η ΠΝΟ , η ΓΣΕΕ ακόμα και η τοπικ΄΄η κοινωνία με τους φορείς στον Πειραιά .
Φοβάμαι λοιπόν , πως αν δεν είναι "κατασκευασμένη" η επίθεσή σου στην Κατερίνα , είναι τουλάχιστον άστοχη .
Για το αν έχεις εσύ κι εγώ δουλειά , δεν φταίνε οι μετανάστες και αυτό θα έπρεπε στο σωματείο σου να στο έχουν μάθει τουλάχιστον .
Καληνύχτα

ο κύριος "αμ" είπε...

...συγγνώμη για το "σεντόνι" :), τώρα το πρόσεξα !!!

ο κύριος "αμ" είπε...

@ Στέργιε ,
μπράβο , αυτά ήθελα να πω , αλλά όταν μ' έστελνε η Μάνα μου σχολείο , εγώ ...
Με λίγα λόγια , για να μην φανώ και καταχραστής της σελίδας σου Κατερίνα , φταίει ο Hasan που δεν παίρνω αύξηση ....
έχουμε τρελαθεί εντελώς μου φαίνεται !

Κλαζoμένιoς είπε...

Το 1980 στη [δυτική] Γερμανία [ως ...ταξιδευάμενος, όχι μετανάστης] είχα δει μια απογραφή που έλεγε [στρογγυλά] ότι έχουν 2.000.000 ιταλούς, 1.500.000 τούρκους, 1.200.000 γιουγκοσλάβους, 800.000 έλληνες, ευάριθμους πολωνούς, δεν θυμάμαι το νούμερο, και άλλους.

Όλους βέβαια εργαζόμενους με "κανονικό" μεροκάματο, ασφαλισμένους...

Ελλάς-Γερμανία... Συμμαχία.

Μετά το 1989 όλοι οι έλληνες οικοδόμοι (καλφάδες-εργάτες) έγιναν "αφεντικά"-αρχιμαστόροι προσλαμβάνοντας μερικούς αλβανούς για καλφάδες-εργάτες...
Ώσπου «ξύπνησαν» οι αλβανοί και έγιναν οι ίδιοι "αφεντικά"-αρχιμαστόροι με άλλους, δικούς τους ή πακιστανούς, καλφάδες-εργάτες...

Αφήστε τον Akat να λέει περί ανέργων οικοδόμων. Κάποτε θα κάνει "κράτει".

Και... something else, που θά 'λεγε κι ο ανυπέρβλητος Κίμων Κ.:
Προ του 1989 φρούτα, ελιές κ.ά., στην Κρήτη, στην Καλαμάτα, στη Μανωλάδα... τις μάζευαν γάλλοι και άλλοι ευρωπαίοι ΦΟΙΤΗΤΕΣ, με "αντιπαροχή" φαγητό, στέγη κι ένα ελάχιστο χαρτζηλήκι για τις διακοπές τους...

Πού είδες την ...αρπαγή εργασίας από έλληνες, ΑΚΡΑΤΗΤΕ, τρομάρα σου;;;

Υπάρχει ΕΝΑΣ [1] που να έκανε μισθωτή αγροτική δουλειά και την ...έχασε;;;

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΛΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ
ΑΛΛΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΔΕΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΛΛΟ ΜΟΝΙΜΗ

ΑΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΚΛΑΔΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ
ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ

Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΟΦΕΛΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΡΙΔΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΑRX

ARISTEROI EISTE?
Η ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ?

Ανώνυμος είπε...

ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΛΑΝΙΑ ΤΗΝ ΛΕΜΕ ΠΟΡΔΗ...ΚΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥΡΔΟΜΕΝΙΟ....

ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ.........

σ είπε...

Κατερίνα μας έλειψες….κάνε κάτι...

Στέργιος είπε...

Αυτός ο πάγος στο Blog, παγώνει τη ψυχή μας….

ο κύριος "αμ" είπε...

Εχεις δίκιο Στέργιε και είναι πολλές οι 14 μέρες , οι ρημάδες .

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα και εγώ του "ρεάλ" χωριού σου παραξενεύομαι!!Που είσαι;Τι συμβαίνει;Μου φαίνεται θα σου...τηλεφωνήσω!!!
Περικλής του "ρεάλ"χωριού σου

Στέργιος είπε...

Χρόνια Πολλά με αγάπη Κατερίνα

Κι ας είναι ακίνητο το μπλογκ σου. Εμείς ξέρουμε ότι οι σκέψεις κινούνται πάντα έστω και σε άλλες θάλασσες.

Να είσαι καλά και να σε χαρούμε σύντομα και από εδώ.

gyristroula2 είπε...

Κατερίνα μου, χρόνια πολλά. Μας λείπεις...

mahler76 είπε...

χρόνια πολλά Κατερινάκι.

Κούκος είπε...

Χρόνια πολλά και καλά Κατερίνα!

Λοιπόν σου έχω νέα (να ανάψουν λίγο τα αίματα) Η Παγανή φιλοξενεί ήδη λίγους μετανάστες, οι επισκευές του χώρου συνεχίζονται ολοταχώς και ολοκληρώνονται πάραυτα. Μέχρι τώρα όσοι έρχονταν εδώ τους έστελναν στη Χίο που το κέντρο της πήζει από την πολυκοσμία.
Δεκαπέντες μέρες, άντε το πολύ ένας μήνας είναι πολύς καιρός για να αισθάνεται κάποιος εθνικά υπερήφανος στην Ελλάδα του 2009...

ikor είπε...

Χρόνια πολλά, καλά κι ευτυχισμένα Κατερίνα!

Να έχεις πάντα αγάπη, έμπνευση και κριτική σκέψη στη ζωή σου!

τσότσος είπε...

Χρόνια πολλά, φίλη αγαπημένη, σε σκεφτόμαστε, σε αγαπάμε, σε περιμένουμε!

Ι.Σ. είπε...

Χρόνια πολλά Κατερίνα!

Στε είπε...

Μην πυροβολείτε τη Κατερίνα. Μπορεί να το κάνει και μόνη της…. (;;;;;!!!!!;;;;;)

Ανώνυμος είπε...

ελπιζω και ευχομαι η απουσια σου να ειναι για καλο , καλημερα

de profundis είπε...

περναω να αφησω απλα ενα χαιρετισμο θαθελα να μπορω να στον πω και απο κοντά.

Να σαι παντα καλά αγωνίστρια και χαρουμενη

Σε φιλώ.

YΓ. το οτι μας λειπης ειναι πλεονασμός

Δ. Δρακονάριος είπε...

Κι αν δε με θε,
κι αν δε με θε,
κι αν δε με θέλεις να περνώ,

Βάλε να φρα,
βάλε να φρα,
βάλε να φράξουν το στενό!


Αγαπητή Κατερίνα, επειδή δεν το έκανες, εγώ περνώ -έτσι για να σκάσεις! Περνώ και λέω:

Άσε πια τα (μικροαστικά) νάζια σου και εμφανίσου! Ορίστε μας!


Χαιρετώ (και εύχομαι).

Ανώνυμος είπε...

Δεν χάνω ανάρτησή σου Κατερίνα αν και δεν θεωρώ πολλές φορές απαραίτητο να αφήσω σχόλιο.
Μας έλειψες και αρχίζουμε να ανησυχούμε. Για να πάψουν αυτές μας οι ανησυχίες περιμένουμε την επανεμφάνισή σου ή έστω μήνυμα ότι είσαι καλά.
Την καλημέρα μου και τις ευχές μου να είναι όλα καλά.