Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Πράκτωρ Θου-Βου

Αχ, τι συγκλονιστική, τι διασκεδαστική που είναι αυτή η χώρα αν βέβαια... ΔΕΝ ζεις εδώ!!! Καινούργιο συκώτι κάνεις.
Οι Πράκτορες της ΕΥΠ, στο κυνήγι των κερδοσκόπων. Ήμαρτον Κύριε, άρχισε και η Σαρακοστή και δεν μπορώ να ...βωμολοχήσω.
Μιας που από ότι φαίνεται έχουμε πρόβλημα με το… παραγωγικό μοντέλο, αντί να κάνουμε ασκήσεις επί χάρτου για την …πράσινη ανάπτυξη, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν επενδύουμε στην κινηματογραφική βιομηχανία.
Ούτως ή άλλως από …σενάρια άλλο τίποτα. Σκηνοθεσία… το εθνικό μας σπορ, ε, «καλλιτέχνες» να υποδυθούν τους ρόλους, πιο πολλούς κι από τα πουρνάρια.

Οι πράκτορες λοιπόν της ΕΥΠ, σε νέες περιπέτειες….
Θα εντοπίσουν λέει, τους …κερδοσκόπους, που επιτίθενται στην πτωχή πλην τιμία ελληνική οικονομία. Τώρα γιατί χρειάζονται τα πρακτόρια της ΕΥΠ ή της Ισπανικής CNI, και όχι μια απλή καταγραφή του τι γίνεται στα dealing rooms, αυτό δεν το γνωρίζω να σας το απαντήσω.

Όπως επίσης δεν ξέρω να απαντήσω τι θα τους κάνουν τους κερδοσκόπους αφού του …εντοπίσουν…
Οι κερδοσκόποι κάνουν απλά την δουλειά τους. Την ΝΟΜΙΜΗ δουλειά τους.
Θα μου πεις ότι δεν είναι ηθικό. Ε, άρα να υποθέσω ότι θα τιμωρηθούν παραδειγματικά διότι θα τους …κράξει ο Αυτιάς και αξιόπιστες πληροφορίες μου αναφέρουν ότι θα τους βάλουν να κάνουν 400 μετάνοιες, μέχρι να ματώσουν τα γόνατα τους.

Τι κάνουν οι …κερδοσκόποι; Αγοράζουν και μεταπωλούν και 10 και 15 φορές τη μέρα τα ασφάλιστρα κίνδυνου των ομόλογων μας. Πως κερδίζουν ή κερδοσκοπούν (ανάλογα με τον …πατριωτισμό σας, επιλέξτε …λέξη); «Πετώντας γάτες μέσα στα περιστέρια». Η γάτα ή το «παραμύθι του κίνδυνου» που θα αφηγηθείς για να κερδισεις, πρέπει να είναι πειστικό… Και δόξα να έχει ο Γιαραμπής, ο κίνδυνος των ελληνικών ομολόγων είναι μια πολύ πιστευτή αφήγηση. Αυτή η ευθυνη ειναι αποκλειστικά δική μας.

Όταν η Lieman Brothers κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος και αρχισε το πατιρντί, όλοι μίλησαν για το τέλος της αυτορυθμιζόμενης αγοράς, κούνησαν το δάχτυλο στους…κερδοσκόπους και τους δημιούργησαν εφιάλτες για το μέλλον τους και απέραντες τύψεις που θα στοίχειωναν το υπόλοιπο του βίου τους.


Εκείνος πια ο Gordon Brown, εζήλωσε την δόξα των πάλαι ποτέ Σοβιετικών και τους απειλούσε με …απέραντα βασανιστήρια, ρυθμίσεις και …αφοπλισμούς. Μέχρι οι παπάδες, απανταχού της γης, Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι και Βουδιστές, τους εξηγούσαν ότι ο κάθε Άγιος Πέτρος (δεν ξέρω συχωριανοί μου, ποιος είναι ο Βουδιστής …Άγιος Πέτρος, βαριέμαι να το ψάξω Παρασκευιατικα, αλλά θα υπάρχει φαντάζομαι) ετοίμαζε τα καζάνια της κόλασης να τους υποδεχτεί, όταν ο αμαρτωλός επί τούτης της γης βίος τους, θα τελείωνε.

Αν πέρα από τύψεις για το …ανήθικον των πράξεων τους, σκοπεύει η διεθνής κοινότητα, να κάνει τίποτα για να περιορίσει το πατιρντί, ας φορολογήσει την κάθε αγοραπωλησία των ασφάλιστρων κίνδυνου. Απλό, εύκολο, σχετικά αποτελεσματικό. Όλα τα άλλα είναι ...σε δουλειά να βρισκόμαστε. Θα τους εντοπίσουν μαθές οι πράκτορες Θου-Βου και θα κράξουν κάποιες Εθνικές Κυβερνήσεις, ε…και;;;;;;;;;;;;;

Να μου πεις ότι θα τους «εντοπίσουν» οι πρακτορες της Μοσσαντ, να σου πω…έλα γεια σου!!!!! Δεν γράφω άλλα... καταλαβαινουμε ...όλοι.

Αν μπορούμε εμείς να κάνουμε κάτι, είναι πρωτον, να μην αναπαραγουμε αυτές τις απέραντες ηθικολογίες για τους κακούς κερδοσκόπους και τους παμφάγους Γερμανούς, που βέβαια και γουστάρουν χαμηλό ευρώ, εξαγωγείς είναι οι άνθρωποι… και δευτερον να αντιδράσουμε. Αλλωστε όπως ελεγε και ο αειμνηστος Ηλιού «Όταν ακούς πολλή …ηθική, να κουμπώνεσαι. Ή πολύ δεξιός ή πολύ απατεώνας είναι αυτός που μιλάει».

Η ελληνική οικονομία αποτελεί το 3%, της οικονομίας της ευρωζώνης. Το κόστος «διασωσης»; Πραγματικά μηδαμινό. Οι γερμανικές τράπεζες δάνεισαν πέρσι 2,2, τρις στην Ευρώπη. Τα υπόλοιπα 46 δις που θα δανειστεί φέτος η Ελλάδα, είναι στραγάλια. Αλλά… Αυτό το «αλλά…».


Η μεταχείριση στην Ελλάδα, θα …συνετίσει τις άλλες οικονομίες… Αυτό λέει η κύρια Μερκελ. Και τελικά αυτό ...καταγγέλει και ο Πρωθυπουργός. Αλλά …μόνο το καταγγέλει. Κανείς δεν θα ρισκάρει την αποδομηση της ευρωζώνης και πάνω από όλα οι μεγάλοι ωφελημένοι. Οι Γερμανοί.

Εκβιασμός; Εκβιαστική και η απάντηση. Όλοι στον δρόμο. Να παραλύσει το Σύμπαν. Να βουίξουν όχι οι δρόμοι, αλλά η κάθε γειτονιά, το κάθε πεζοδρόμιο, η κάθε υπηρεσία, η κάθε επιχειρηση, η κάθε φαμπρικα (φαμπρικες δεν εχουμε πια πολλες, αν δειτε τον δεικτη αποβιομηχανισης της Ελλαδας θα τραβατε τα μαλλια σας, αλλά μου ...ταιριαζε η λέξη). Και τότε θα δούμε ποιος φοβάται ποιον. Η «κοινωνική αναταραχή» δεν είναι …επικίνδυνη, όπως καταμαρτυρούν οι τηλεευαγγελιστές. Είναι ο μόνος δρόμος. Για μας αλλά και για τους ...επόμενους μετά από μας.

Αλλιώς ας αγοράζουμε φρεγάτες, ας χαζεύουμε τους εργατοπατέρες στα τηλεπαραθυρα και στις διαπραγματεύσεις τους από τις πλαϊνές πόρτες του Μαξίμου, τους τηλετρομοκράτες στις ειδήσεις, και τους πολιτικούς μας να εξασκούν το μόνο δικαίωμα που τους απέμεινε από την βαριόμοιρη την «εθνική κυριαρχία», το να κάνουν εξεταστικές. Αλλά πάνω από όλα ας χαζεύουμε τα πρακτορια της ΕΥΠ, να …ψαχνουν να εντοπισουν τους κερδοσκόπους…. Ειπαμε...Σαρακοστη, αλλά τι να κάνω που με κολαζουν οι ...Πρακτορες. Θα αμαρτησω. Αει στο διάλο, μαλακες ...Θου-Βου.

Υ.Γ. Σε επόμενη ανάρτηση… η «Καρτερία», γιατί η ιστορία επαναλαμβάνεται… επι αιώνες.


18 σχόλια:

apos είπε...

Αν μη τι άλλο, ο ΘΟΥ-ΒΟΥ είχε και λίγη αξιοπρέπεια.

Αλλά ποιος θα σε βγάλει στο δρόμο Κατερίνα μου; Οι Αλαβάνοι, οι Παναγόπουλοι με τους Παπασπύρους ή το ΠΑΜΕ;
Εδώ να δεις κούμπωμα που χρειάζεται. Για να μην πω τίποτα χειρότερο και είναι και σαρακοστή.

(τα φιλιά πάντως επιτρέπονται)

katerina είπε...

Γαι τους προαναφερθέντες και τσιγκινο σωβρακο παιζει...

Να λοιπόν ο καιρός για τις νέες δυναμεις της Αριστεράς...
Καλά καλά μην βαρας Απος (μόνο φιλιά...ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ), λέμε και καμια μαλακία να περασει η ώρα.

Θανασης Ξ. είπε...

Καταπληκτικό Κατερίνα, μπράβο..

υγ Και να σκεφτείς πως αγοράζουμε φρεγάτες, τρέχουμε στις Ρωσίες για όπλα, κι απ' την άλλη καταργούμε τα άρματα απ' την ..παρέλαση διότι 'κοστίζουν' !!

cynical είπε...

κατερινα,

αισθανομαι σαν να ειμαι σε εμπολεμη ζωνη. Μια αγνη και ανυπεράσπιστη κορη που μια τη βιαζουν και μια ερχονται οι "καλοι" που αφου τη βιασουν κιαυτοι ορκιζονται μετα πως θελουν και να τη σωσουν.

Δεν μπορω πια να παρακολουθω τι λεει ο ενας και τι λεει ο αλλος. Ο,τι υπαρχει ν' ακουστει, ακουγεται. Αυτο δεν ειναι καν κανονικος πολεμος, παρα ανταρτικο. Δεν ξερεις απο που θα σούρθει και απο ποιον.

Σπασμωδικες και οι κινησεις της κυβερνησης.
Στο δρομο Κατερινα, στο δρομο. Φτανουν ομως τα καριοφύλλια;

katerina είπε...

Θανάση καλη σου μέρα,
με διαρροές, και παλινωδίες δεν γινεται πολιτική.
Χθες ακουσαμε και το καλυτερο σε όλη αυτή την σεναριολογία. Ότι το ΔΝΤ, έχει σοσιαλιστή επικεφαλής!!!!!!!!

Προσωπικά στοιχηματιζω για κάτι. Λίγα χρονια μετά (μπορεί και μηνες μετα, τα πραγματα τρέχουν με γρηγορο ρυθμό) ...κάποιος θα κατηγορηθεί ΧΟΝΤΡΑ για μια τουλάχιστον ...ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΆ άστοχη διαρροή που αφορά στην Κινα, και που την έκανε με μόνο σκοπό την "αναβαθμιση" της δικής του "άποψης".
Αλλά και τι έγινε;;;
Θα ξανακάνουμε ...εξεταστική;
Η ιστορία της Ελλαδας, ειναι ένα συνεχές κομπολοι λαθών, προσωπικών επιλογών, και λάθος ...παντιερας.

Αληθεια, που πηγαν τα λεφτά του πρωτου ελληνικού δανεισμου το 1824; Στην εμφυλια διαμαχη για να επικρατησει η ομάδα Κουντουριωτη...
Σε επομενη αναρτηση...

Σε αυτή την χωρα, όλα αλλάζουν και ολα ίδια μένουν.

katerina είπε...

Μα τι λες Cynical;;;
Εσυ δεν ήσουν που ετρωγες με χρυσα κουτάλια, τα δανεικά; Να τωρα θα πληρώσεις τα σπασμένα...

Πέρα απο τη πλάκα, ΤΙΠΟΤΑ δεν ακουγεται απο όσα ΠΡΕΠΕΙ να ακουστουν. Αντιθετα ακουγονται ηθικολογιες, ανοησίες και "πατριωτισμοί" του κώλου.

Ναι, όντως ειμαστε πειραματοζωο. Αν περάσουν σε εμάς αυτές οι απολυτα νεοφιλελευθερες λογικές δημοσιονομικής πειθαρχίας, θα ειμαστε το πολύ καλό παραδειγμα και για τους επομενους.

Ποιος μπορεί να τις ανατρεψει; Μόνο εμεις. Και για εμάς, αλλά και για τους επόμενους. Και δνε χρειαζεται κανένα καριοφυλι. Χρειαζεται αυτό το περιφημο no passaran. Απλά, ηρεμα, ψυχραιμα. Μόνο ένα ειναι το όπλο, και μόνο μία η προσεγγιση. Η "κοινωνική αναταραχή".

Αν δουμε ότι ο κατωτερος δικός μας μισθός ειναι στο 55% της ευρωζώνης και ο μέσος στο 71%, ειναι το λιγωτερο αστείο να μιλάμε για μειώσεις μισθών. Το μόνο που θα φέρει αυτό ειναι και άλλη υφεση (-2,2% ο ρυθμός αναπτυξης αυτή την στιγμή), μειωση της kαταναλωσης και ακομα μικροτερα φορολογικά έσοδα. Και μάλιστα τα μόνα φορολογικά εσοδα που ειναι σημαντικά για την ελληνική οικονομία, αυτά της έμμεσης φορολογίας. Θα φέρει ακομα μεγαλυτερη μειωση της απασχολησης. Αυτή η ιστορια με τον γαιδαρο του Χοτζα, ειναι πιο επικαιρη παρα ποτε.

Είναι ΟΛΟ ΛΑΘΟΣ. Και το ξέρουν όλοι. Δεν ειναι δυνατόν να κάνεις μειωση ...οριζοντια(ανεξαρτητως εισοδηματος), γιατί δεν σου βγαινει αλλιως. Αυτή ειναι η δίκαιη ανακατανομή;

Υπήρχαν φωνές στην σωστή κατευθυνση. Παλευουν όμως να τις φάνε λάχανο, αυτοι που πάντα έκαναν καριερα έχοντας ειδικές προσβασεις στα ΜΜΕ.

Η Πολιτική πάντως, δεν είναι δυνατόν να γινεται απο τους γενικούς διευθυντες ...υπουργειου, που κάνουν ασκησεις επι χαρτου (και αυτές ακόμα με λάθος υπολογισμούς), τρεις το λάδι, τρεις το ξυδι, πέντε το λαδοξυδο.

Στέργιος είπε...

Αναβαθμίζω το ιστορικό ερώτημα: «Ποιος κυβερνά αυτόν τον κόσμο;»

Μόλις το ανακαλύψουν οι ΘΟΥ-ΒΟΥ της ΚΥΠ, ΕΥΠ, ΜΟΣΑΝΤ, CNI,CIA κλπ, η Κατερίνα θα εισπράξει μια απάντηση κόλαφο, θα καταπιεί τη γλώσσα της και θα κάτσει στα αυγά της για να μη πω τίποτα άλλο!

Κατερίνα μη τους μπαίνεις και πολύ. Και το διαδίκτυο αυτοί το ελέγχουν. Αν σου πεταχτεί κανένα κοράκι με νύχια γαμψά από τον Η/Υ δεν θα φταίμε εμείς!

Αχ, φχαριστήθηκα που και εγώ αξιοποίησα το φόβο για μάχιμο όπλο!

Και πούσαι, εκείνες τις εξτρά μασέλες του 13ου και 14ου να τις ξεχάσεις. Εξευρωπαΐσου. Σοσιαλισμό έχουμε όχι ανεξέλεγκτο καπιταλισμό.

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Χωρίο που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει. Το οτι κάποιοι κερδοσκοπούν έναντι της Ελλάδας σημαίνει οτι χρημα αλλάζει χέρια χωρίς ένα μερος απο αυτά να καταλήγει και σε Ελληνικά χέρια. Πρέπει να τους εντοπίσουμε για να πάρουν κάποιοι Έλληνες τα "νόμιμα".

pentanostimi είπε...

ΚΑ-ΤΑ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΟ Κατερίνα
οσο για το ποιος θα μας σωσει
....ο σωζων εαυτω σωθήτω
Αν δεν κατεβει και η κουτσή Μαρία στις 24 του μηνος στη διαδηλωση,ειμαστε άξιοι της τύχης μας
[τι θα πει ποιος θα καλεσει?ακάλεστοι ρε παιδια,ολοι μαζί -λεω κι εγω καμμια.....αισιοδοξια να περάσει η ωρα
φιλια

habilis είπε...

Οι οίκοι ανοχής όπα λάθος αξιολόγησης ήθελα να πω,σαν κανονικά μπουρδέλα που είναι χαμπάρι δεν πείραν για τα Αμερικάνικα μεγαθήρια που βούλιαξαν πέρσι ,ούτε για το Ντουμπάι.
Μετά το φούντο άρχισαν να τα μασάνε.

Kirki είπε...

"Η «κοινωνική αναταραχή» δεν είναι …επικίνδυνη, όπως καταμαρτυρούν οι τηλεευαγγελιστές. Είναι ο μόνος δρόμος."

Κατερίνα μου αυτή είναι η μόνη λύση για να αποφύγουμε τα χειρότερα.Αλλά....που να βγούνε που είναι σκιαγμένοι και υποταγμένοι οι περισσότεροι;
Μια διαδήλωση 1000000 στην Αθήνα θα ήταν μέγα μήνυμα.Αλλά πώς να γίνει όταν ο ένας κλάδος βρίζει τονάλλον;Κι όχι μόνο αυτό.Και κλάδοι του Δημοσίου βρίζουν άλλους κλάδους του Δημοσίου.Μας έχουν κάνει να μισιομαστε.
Να φοβόμαστε και να είμαστε έτοιμοι να μας εξαθλιώσουν.Χαίρομαι που έγραψες για τις διαρροές.Για τις συνεχείς διαρροές που σκοπό εχουν να τρομοκρατήσουν ΚΙ ΑΛΛΟ τον κόσμο για να λουφάξει περισσότερο.
Διαρροές που έχουν φέρει εναν ολόκληρο λαό στα πρόθυρα κατάθλιψης.Εκεί κάπου είμαι και γώ.Θέλουν να μας κάνουν έναν εξαθλιωμένο λαό,χωρίς κρίση,πυγμή,αγωνιστικότητα.Να μας κάνουν μηδενικά..............

Kirki είπε...

Δες κι αυτό προς επιβεβαίωση
http://fimotro.blogspot.com/2010/02/blog-post_9101.html

ΖΗΤΩ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ

katerina είπε...

Βρε δεν το λέω για μένα. Γαι την φουκαριαρα την κοινωνία, τα λέω βρε Στεργιε. Εγώ, ...μυρμηγκάκι, τα μαζευα και επενδυα. Να, επενδυα τον 13ο στο Χόντο, τον 14ο στο Σεφορά, έχω επενδυσει εγώ... Τωρα τρωω απο τα έτοιμα.

Να σου πω την αλήθεια, σκέφτηκα να δανεισω εγώ την Κυβερνηση, αλλά ...τοκογλυφος δεν ειμαι βρε παιδί μου.

katerina είπε...

Καλλιτερε μου, δεν θέλω να σε στενοχωρήσω, αλλά ...οι άνθρωποι την δουλειά τους κάνουν. Και μάλιστα πολύ καλά. Και η δουλεια τοςυ ειναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΝΟΜΙΜΗ.

Θες να τοςυ πουμε κερδοσκοπους, θες και λαμόγια; Προσωπικά τους λέω απλά επενδυτές...
Και για να πουμε και του στραβού το δίκιο. Γιατί και ο στραβός το δίκιο του το έχει.

Ας πουμε λοιπόν – λεω εγώ τωρα, μην μου δίνεις σημασία-ότι ένα γαλλικό ασφαλιστικό Ταμείο, το αντιστοιχο γαλικό ΙΚΑ, έχει επενδυσει σε δικά μας ομολογα. Τα λεφτουδακια τους δωσανε. Οι γάλλοι εργαζόμενοι, τις αποταμιευσουλες δωσανε. Και οι διαχειριστές τους βλέπουν και ακουν όλη αυτή την σεναριολογία για τα δικά μας ομολογα.

Οι «κερδοσκοποι» Καλιτερε, δεν χρησιμοποιούν δικά τοςυ κεφαλαια. Θα δανειστούν το πρωί τα ...χαρτιά που κρατάει το ...γαλικό ΙΚΑ, το μεσημέρι θα το επιστρεψουν συν...3-4% επιπλέον. Αυτοι βέβαια, θα βγάλουν κάτι τις παραπάνω. Ο πραγματικός κάτοχος του τίτλου, ο «γάλλος εργαζόμενος», απλά αποσβαινει λίγο απο τον κινδυνο του, που το αγορασε και κινδυνευει να μην αξιζει ουτε για κάψιμο στο τζάκι.

katerina είπε...

Πεντανοστιμη, περιμένεις απο τους Παπασπυρους και τους Παγοπουλους να βγάλουν τους εργαζόμενους στο δρόμο; Ψυχολογικό μασσάζ κάνουν. Μια απεργιουλα εδώ, κάτι λίγο παρα περα, ε, δυσκολες εποχές να χανεται και το ...μεροκάματο, πατριωτισμοί, κλπ...

Κια ...δικαιη αναδιανομή προπαντός. Το ότι οι μειωσεις γίνονται οριζόντια, ανεξαρτητως του συνολικού μισθού του κάθε εργαζόμενου, ότι οι συλλογικές συμβάσεις... αποχαιρετα την την Αλεξάνδρεια που χάνεις (ο ...σοσιαλισμός του Πασοκ, ειναι ...ελιτιστικος, κάθε εργαζομενος θα διαπραγματευευαι μόνος του με τον εργοδότη του), ειδες να βγάλει κανέναν απο τους εργατοπατερες απο το καβουκι του;

Υπερεκτιμούν όμως τις δυνάμεις τους Πεντανοστιμη... Κάτσε να ζοριστεί λίγο η Κυβέρνηση με την κρατική διαφημιση, κάτσε να αρχισουν τις πιεσεις οι τηλεευαγγελιστές και τα ξαναλέμε....

katerina είπε...

Habilis, σωστοι ή λάθος οι οικοι αξιολογησης, το παιχνιδι και τον ρόλο που πρέπει να παιξουν παιζουν. Είτε μας αρεσει ειτε όχι, έτσι δουλευει το συστημα.

Τη δική μας παραμετρο εγώ συζητάω. Κια ειναι παραμετρος habilis μου, κι ας την μετρουν για σταθερά, οι επιχειρουντες να λυσουν την ...εξισωση.

katerina είπε...

Μα Κιρκη εκει ποντάρουν, στοςυ κοινωνικούς αυτοματισμούς. Κια οι κυβερνωντες και οι ...συνδικαλιστάδες. Μετά σε κάποιες κατηγορίες εργαζομένουν που έχουν την δυναμη να πιεσουν, θα κλεισουν το μάτι, θα δωσουν κάποιο άλλο επιδομα, σαν αντισταθμισμα αυτού που χάνουν... και παπαλα...

Θα τα καταφερουν; Πονταρω στο ότι θα τα καταφερουν. Εμεις να πάμε ακλαφτοι, που λεει και η Πεντανοστιμη;

mahler76 είπε...

αυτές τις εμπνεύσεις μόνο στην Ελλάδα τις έχουμε χαχαχα