Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Ο σώζων εαυτόν σωθήτω... by far

Δεν νομίζω να υπάρχει σε κανέναν η παραμικρή αμφιβολία για το ότι το MONO που ενδιαφερεται να "σώσει" το ΔΝΤ, είναι το χρήμα των δανειστών.
Αυτός ήταν και είναι ο ρόλος του, αυτός ήταν και είναι ο σκοπός του, και ο τρόπος του …γνωστός, ακόμα και στην τελευταία βουνοπλαγιά, ακόμα και στην Γιαννούλα και στην Παναγούλα, καθώς επίσης και στην κατσίκα Νίνα.

Ο Πρωθυπουργός κάλεσε τον κ. Χαιφετζ να μεταλαμπαδεύσει στους Υπουργούς της «Κυβέρνησης» τις γνώσεις του για την διαχείριση της κρίσης που δημιούργησε το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, και το πιο σημαντικό πως ο θύτης θα μπορεί επικοινωνιακά να εμφανίζεται σαν θύμα.
Παρά τα βαρύγδουπα του κ. Χαιφετζ, τελικά ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, σαν την Παναγούλα αλλά στο πιο ...φαρδύ της, αποφάσισε να διαχειριστεί την κρίση ακολουθώντας την διαφήμιση της Cosmote, και μας κατατρόπωσε με το εκπληκτικό επιχείρημα ότι η… Νίνα δίνει περισσότερα και ζητάει λιγότερα. Άλαλα τα στόματα των ασεβών...

Ταυτόχρονα, ανάλογα με την πορεία των «συζητήσεων», των «επιστολών» και της «αλληλογραφίας» με το ΔΝΤ, ο Μαζιώτης έγινε αρχηγός της νέας τρομοκρατίας, η Ρούπα εγκυμονεί κινδύνους για την ...δημοκρατία, διάλογοι που εκφωνούνται και αποσύρονται από τα δελτία ειδήσεων, και ταυτόχρονα ένας λαός που ξέρει πριν και από την αντιτρομοκρατική πότε ΑΚΡΙΒΩΣ θα βρεθούν τα όπλα και οι γιάφκες. Την ίδια στιγμή που θα προσγειώνονται οι υπάλληλοι του ΔΝΤ, με τις λύσεις ...σωτηρίας.

Ταυτόχρονα με την ...Νίνα που απευθύνεται στους πιο ...ορθολογιστές, ταυτόχρονα με την τρομοκρατία που απευθύνεται στους πιο φοβικούς αλλά και στους πιο ...οπαδικούς-που χρειάζονται και μια Κυβερνητική επιτυχία, υπάρχουν και οι ευαίσθητοι ή/και πατριώτες. Διότι συχωριανοί μου, εμείς μπορεί να αυτοπυροβοληθήκαμε, αλλά θα ...σώσουμε τους άλλους. Διότι η μικρή μας χώρα, χάρη στην φωτισμένη ηγεσία της και στο Φιλεα Φογκ προσωπικώς , έγινε η αφορμή να συνειδητοποιήσει η Ευρώπη το έλλειμμα αλληλεγγύης της.

Όπως γραφει και ο Πανταζόπουλος σήμερα
«Τελικά, οι ευρωπαίοι εταίροι υπέκυψαν στον προσωποκεντρικό βολονταρισμό του έλληνα πρωθυπουργού. Με το ΔΝΤ εντός των πυλών, για πρώτη φορά. Το αγωνιώδες τρίμηνο που προηγήθηκε φαίνεται να λήγει με έναν λυτρωτικό στεναγμό ανακούφισης. Η διάσωση της χώρας ήταν υπόθεση ενός «πακέτου» στήριξης, κάτι σαν πακέτο Ντελόρ, όπως θα θυμούνται οι λίγο παλαιότεροι. Ενα ζήτημα αριθμητικής, ποσοστών, αυξομειούμενης κλίμακας επιτοκίων, οικονομετρικής λογικής. Μια υπόθεση επιτελικού σχεδιασμού, δημοσίων σχέσεων, πλανητικής επικοινωνίας, μάνατζμεντ αλληλεγγύης, υπερμοντέρνας ηγετοκεντρικής ευελιξίας. Και βέβαια ψυχολογίας των «αγορών». Ούτε λίγο ούτε πολύ, οι μισές ανθρωπιστικές επιστήμες κινητοποιήθηκαν προκειμένου να εντοπιστεί το πρόβλημα και να επέλθει η κάθαρση.»

Αν δε το ηφαίστειο στην Ισλανδία είχε εκραγεί κάποιους μήνες νωρίτερα μπορεί να είχαμε γλυτώσει τουλάχιστον όλο αυτό το πρωθυπουργικό συρε και έλα, καθώς και τους διθυράμβους των επαγγελματιών του χειροκροτήματος. Μπα, ακόμα κι αν η Ισλανδία μας έδειχνε την ...αλληλεγγύη της, το επικοινωνιακό κομμάτι της διαχείρισης της κρίσης, δεν το γλιτώναμε με τίποτα.

Τώρα δηλαδή την Κυβέρνηση, την ενδιαφέρει να σωθεί το χρήμα των πιστωτών μας; Ασφαλώς όχι. Ασφαλώς και θα την αδικούσαμε αν ο σκοπός της ήταν τόσο ...ταπεινός. Την Κυβέρνηση την ενδιαφέρει να διασωθεί το πολιτικό σύστημα και βέβαια μέσα από αυτό, και η ίδια. Και το μόνο που φαίνεται να αντέχει ακόμα, είναι ακριβώς ο πραγματικός θύτης του εγκλήματος. Το ίδιο το πολιτικό σύστημα.

Παιδί του πολιτικού συστήματος και ο συνδικαλισμός που προσπαθεί να ισορροπήσει στο τεντωμένο σκοινί, με τον ...ξανα-μανα- Προεδρο της ΓΣΕΕ να διαμαρτύρεται και να παραπονιέται....λέγοντας «ρε παιδιά πάλι εγώ θα φάω το ξύλο;». Και έχει και το δίκιο του ο άνθρωπος, γιατί δηλαδή να ειναι ο Παναγόπουλος και ο κάθε Παναγόπουλος στο ρόλο του καρπαζοεισπρακτορα Τζανετάκου της Κυβέρνησης;

Το άλλο παιδί του πολιτικου συστηματος, οι «δημοσιογράφοι» τηλε-ευαγγελιστές, μας κουνούν το δάχτυλο από το γυαλί και μας απαριθμούν τα κρίματα μας.
Τόσα να κόψουμε από κει, τόσα από αυτούς, τόσα από εκείνους, τόσα από τους άλλους. Το μόνο που δεν παίζει σαν ...σενάριο τρόμου είναι, να βάλουμε στον τρύπιο κρατικό κορβανά τα λεφτά από τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες και την κρατική διαφήμιση. Α, όλα κι όλα, η ενημέρωση είναι δημόσιο αγαθό.
Μα και οι συχνότητες είναι δημόσιο αγαθό, τόλμησε να ψελλίσει κάποιος πολίτης... Αυτές οι συχνότητες, που επι 20 χρόνια, αυτά τα 20 χρόνια που γιορταζει η ...ιδιωτική τηλεόραση, ρυθμίζονται ανά εξάμηνο ...προσωρινώς.
Δισεκατομμύρια αλλάζουν χέρια πουλώντας και αγοράζοντας συχνότητες, η συντριπτική πλειοψηφία των Μ.Μ.Ε. βρίσκεται ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ στα χέρια ελάχιστων μεγαλοεπιχειρηματιών, που ζουν από τα δημόσια έργα, από την κρατική διαφήμιση και από τα πληρωμένα συμβόλαια.
Και βέβαια... το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δύο το πρόσωπο. Η πρώτη και η τέταρτη εξουσία, χορεύουν σφιχταγγαλιασμένες ένα υπέροχο θεαματικό ταγκό, και κάνοντας φουρλες, μας περιγελούν πετωντας χυδαία στα μουτρα μας το κόκκινο λερωμένο βρακί τους. Όλοι αυτοί που οδύρονται για το ότι ο δημόσιος τομέας είναι μεγάλος στην Ελλάδα, είναι όλοι τους ΚΡΑΤΙΚΟΙ υπάλληλοι. Πληρωνονται απο τις μπιζνες τις δικές τους και του αφεντικού τους με το ...μεγάλο Κράτος.

Η δικαιοσύνη...χα! Μα δεν πρέπει να παυτεί ο Ζαγοριανός από τα καθήκοντα του; Όχι τώρα πέστε μου κ. Καστανίδη μου...
Ο Χριστοφοράκος κατονόμασε 3 ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ για το χρήμα που τους έδωσε στο χέρι για να το μεταφέρουν στα κομματικά τους ταμεία. Ο Βαρθολομαίος σκοτώθηκε ...από το χέρι του συζύγου της ερωμένης του, αυτής που διαφέντευε τις προμήθειες και τους διαγωνισμούς του αμαρτωλού ΙΚΑ. Ο κ. Γείτονας είναι βουλευτής του Κυβερνώντος Κόμματος (άντε βρε και Υπουργός!!) και ο κ. Τσουκάτος που ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ότι τα πήρε, είναι έξω. Ο Μάριος που είχε μαλλιά ράστα, είναι μέσα. Ζαρντινιέρες αυτονομούνται και χτυπάνε πολίτες και οι πολίτες (αυτή την στιγμή που μιλάμε) δικάζονται για αντισταση κατά της αρχής. Μακάρι ο κ. Ζαγοριανός να ήταν το πρόβλημα της ελληνικής δικαιοσύνης.

Το ΔΝΤ, θα διασώσει το χρήμα των δανειστών μας.
Και μαζί με αυτό θα δασωθεί και το πολιτικό σύστημα.
Και μαζί με αυτό θα διασωθούν και όλοι του οι στυλοβάτες και οι επιβιωνοντες μεσα απο αυτό και μαζί με αυτό.
Και βέβαια, και όλοι αυτοί μαζί, θα πετούν τα ψίχουλα ή τα φιλέτα σε επιλεγμένους της δημόσιας διοίκησης που θα λειτουργούν σαν ταμίες και χειροκροτητές τους. Κατά τον ίδιο τρόπο, δεν θα βρίσκονται ποτέ οι επίορκοι, δεν θα τιμωρούνται ποτέ, θα φταίνε όλοι έτσι ώστε να μην φταίει ποτέ κανείς. Και όλοι αυτοί ΜΑΖΙ θα μας κουνάνε το δάχτυλο.

Σε λίγο έχουμε δημοτικές εκλογές. Εύκολο σύνθημα το «κανένας στην κάλπη». Δεν θα τους απασχολήσει ΟΛΟΥΣ αυτούς παρά μόνο το βράδυ των εκλογών, όπου στα τηελοπτικά πανελ με γλάστρες τις διαφορες Τζουλιες, θα ερμηνεύσουν με γελοιωδέστατες αναλύσεις την αποχή, σαν την ιδιώτευση του πολίτη.

Όλοι λοιπόν στην κάλπη. Αλλά ....κανείς να μην ψηφίσει τον ...έχοντα το κομματικό χρίσμα.
Αν υπάρχει αυτή η ρημαδοκοινωνία των πολιτών, ας δείξει την δύναμη, την αντοχή και τα δόντια της. Από πάνω δεν έχουμε να περιμένουμε ΤΙΠΟΤΑ. Μόνο από κάτω.

Στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές η συμμετοχή είναι πιο εύκολη απο τις εθνικές. Ας δημιουργηθούν σχήματα, ας μιλήσουν στο διαδικτυο, ας στηριχτούν από πολίτες που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στις τοπικές κοινωνίες, ας δοκιμαστεί η δημιουργία συμμαχιών, όχι από αυτές τις γνωστές, που θα μοιράζουν οφιτσια, καρέκλες και πίτες αλλά από αυτές που θα μοιράζουν ελπίδα.
Κάποια σχήματα θα δουλέψουν, κάποια πάλι όχι. Κάτι μπορεί να αναδειχθεί, κάτι να κινηθεί, κάτι να εμφανιστεί.
Στις δημοσκοπήσεις καταγράφεται η ανάγκη για το νέο. Αλλά το ...ΝΕΟ, αυτό που θα είναι απέναντι στο σύστημα, όχι παιδί του και στυλοβάτης του.

Αν είμαι αισιόδοξη; ΌΧΙ. Καθόλου. Αλλά η δική μας επιβίωση, η δική μας ζωή προϋποθέτει την δική τους πτώση. Είναι απλά μια προσέγγιση, μια προταση στο τραπέζι μπας και μπορουμε και εμεις να χρησιμοποιήσουμε μια φορά το ...όπλο μας. Μια ρημαδα φορά. Μια αρχή. Ότι... Αλλιώς ο σώζων εαυτόν σωθήτω... by far.

23 σχόλια:

aerostatik είπε...

ενδιαφέρουσα πρόταση...
για να δούμε...
θα αντέξει το πολιτικό σκηνικό μέχρι τις δημοτικές εκλογές...

zappa είπε...

Από τα λίγα κείμενα δημοσιογράφων που έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό που περιέχουν μια μεγάλη δόση αλήθειας. Thanx, γιατί λες τα αυτονόητα που θέλει να αγνωεί το δημοσιογραφικό μας κατεστημένο. Το μόνο δυστυχές είναι ότι αυτά ακριβώς τα αυτονόητα λείπουν από το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού τύπου, αλλά και την ολότητα των Ελληνικών Ηλεκτρονικών ΜΜΕ. Το δυστυχές είναι ότι όποιος δεν ασχολείται με το net εδώ στην Ελλάδα, και δεν διαβάζει έστω και μια εφημερίδα, τρώει στην μάπα αυτά που του σερβίρουν ως ειδήσεις ένας Πρωτοσάλτε, ένας Πρετεντέρης, ένας Σόμπολος, ένας οιοσδήποτε τυχάρπαστος που έχει πιαστεί από κάποιον επιχειρηματία....

Swell είπε...

Aρχικά, οφείλω να σου πω ότι μόλις μου ανέθεσε η Νίνα να καταθέσω αγωγή για τη χρήση της φωτογραφίας της χωρίς την άδειά της.

Ποτέ, καμμία πολιτική εξουσία στην Ελλάδα δεν ενδιαφέρθηκε γι' αυτήν και τους Ελληνες. Φρόντιζαν μόνον εαυτούς, τους δικούς τους και τους εντολοδόχους τους. Αυτούς που έχουν την πραγματική εξουσία. Την αστική τάξη. Που δεν ήταν (ούτε θα γίνει ποτέ) εθνική.

Τα μίσθαρνα όργανα της δημοσιογραφίας, οι μπατσοδημοσιογράφοι, λειτουργούν με γνώμονα το "έκαστος εφ' ω ετάχθη".

O Πιτσιρίκος πρότεινε στο Σόμπολο η αστυνομία και η ΕΣΗΕΑ να συμπτηχθούν σε έναν οργανισμό με το όνομα ΕΛΑΣΗΕΑ.

Σε ότι αφορά τα ΜΜΕ και δη τα ηλεκτρονικά, αυτά επί πολλά χρόνια δεν απέδιδαν το αγγελιόσημο που εσέπρατταν (21,5 ευρώ για κάθε 100). Και όταν δέχτηκαν ν' αρχίσουν να το αποδίδουν, το έκαναν σε αναρίθμητες δόσεις...

Σε ό,τι αφορά τις μίζες της Μίζενς, κάποιοι "πεφωτισμένες" Πασόκες, ισχυρίζονται ότι για το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αποδειχτεί τίποτα.

Προτείνω στις δημοτικές να πείσουμε τη Νίνα να κατέβει υποψήφια. Ούτως ή άλλως θα έρθουν τα πάνω κάτω με τον Καλλικράτη.

ΥΓ. Πρέπει άμεσα να εκδράμουμε. Το σύννεφο της στάχτης είναι ήδη στην Αλβανία...

monahikoslikos είπε...

Κατερίνα, μήπως κοιτώντας τόσο επίμονα το δέντρο της οικονομικής μας χρεωκοπίας έχουμε χάσει το δάσος...
Μήπως πίσω από την επι εξάμηνο πυροδότηση (με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού και του υπουργού του επί των Οικονομικών), αρνητικών δημοσιευμάτων για την Ελλάδα συνηδητά σπρώξαμε τη χώρα στο άντρο του ΔΝΤ...?
Μήπως μέσω της χρεωκοπίας της χωρας που με επιμονή επιδίωξαν το δίδυμο, της συμφοράς, Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου υπονομεύτηκε και η αμυντική ικανότητα της χώρας ώστε να είναι ευάλωτη στις επιδιωξεις των γειτόνων μας (Βορείων τε και Ανατολικών).
Μήπως τα πολεμικά αεροσκάφη σκουριάζουν στα υπόστεγα και τα πολεμικά σκάφη σκουριάζουν στο Ναύσταθμο λόγω οικονομίας σε καύσιμα και ανταλλακτικά αφήνοντας τα Τούρκικα να αλωνίζουν πάνω από το Αιγαίο ενώ από κάτω τους οι Τούρκικες κορβέτες, φρεγάτες, ακτεωροί και βαρκούλες φθάνουν μέχρι τα στενά της Ραφήνας ανενόχλητες.
Αλήθεια Κατερίνα από πότε έχεις να ακούσεις ή να διαβάσεις για αναχαιτήσεις Τούρκικων αεροσκαφών...
Να υποθέσω πως οι Τούρκοι αποφάσισαν ξαφνικά να γίνουν καλοί γείτονες και να σεβαστούν τις διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο αποφεύγοντας τις παραβάσεις και παραβιάσεις του ελληνικού χώρου....

Α ξέχασα εκτός από την οικονομική χρεωκοπία που μανιωδώς επιδίωξε το γνωστό δίδυμο σύννεφα καπνού για να χάσουμε το δάσος από το οπτικό μας πεδίο εκπέμπει και ο ΠΡΟΠΟτζής υπουργός (ο βραβευθείς και από το FBI) με τους φοβερούς και τρομερούς τρομοκράτες που φαίνεται να δρούσαν υπό τη σκέπη της ΕΥΠ και της αντιτρομοκρατικής αφού όλοι παραδέχονται πως πρόκειται περί συνήθως υπόπτων που παρακολουθούντο συστηματικά από όλες τις μυστικές υπηρεσίες...

Όσο για τους νεκροθάφτες της ενημέρωσης μπατσοσυντάκτες και λοιπούς μαρκουτσοφόρους των καναλιών θα ήταν ενδεχομένως πολύ χρήσιμη μια έρευνα για το πόθεν έσχες τους ώστε να φανεί και η εξάρτησή τους από τις κάθε μορφής και είδους εξουσίες.

Υ.Γ: Νομίζω ότι με τούτα και με τ' άλλα μας ετοιμάζουν μια Ελλάδα από το ακρωτήριο Ταίναρο ως τη Λάρισα κι από τη Σκύρο ως το Σκορπιό η εδαφική ακεραιότητα της οποίας δεν θα αμφισβητείται από κανέναν ενώ η Μνα ως εθνικό νόμισμα δεν θα κινδυνεύει από υποτιμήσεις καθώς θα προστατεύεται από το μηχανισμό αλληλεγγύης που έφτιαξε η ΕΕ για χάρη του Γιώργου.

katerina είπε...

Αεροστατε δυστυχώς νόμιζω ότι πιο ασφαλής προβλέψη ειναι ότι το μόνο που θα διασωθεί θα είναι το πολιτικό συστημα. Τουλάχιστον μέχρι τις δημοτικές εκλογές (φοβάμαι για ...ποοοοολύ περισσότερο).

Η πιο άνιση μάχη ειναι όχι να μην διαθέτεις στρατευμα αλλά να μην έχεις στρατηγό και ...λόφο να καταλάβει.
Και αυτή ειναι η τεραστια νική τους Αεροστατε. Νικησαν. Αυτό γιορταζουν έστω και με ψευτοκαυγάδες και στημένα μαλλιοτραβηγματα. Αυτοι νίκησαν. Εμεις...ψάχνουμε τον λόφο.

katerina είπε...

Γειά σου zappa και καλώς ήρθες.

Θα διαφωνήσω ότι ο κόσμος δεν ξέρει. Ξέρει πολύ και δεν χρειαζεται να διαβάσει τίποτα.
Το νοιωθει στο πετσί του.
Το μυριζει στον δρομο, στην αγορά, στην πλατεία, στο σπιτι του, στο σχολείο του παιδιου του, στο νοσοκομείο. Παντου.

Παρακολουθώ τον λογαρισμό ...αλληλεγγυης του Πετσαλνικου. Μέχρι τα δεκαχρονα και τοςυ κουμπαράδες τοςυ επιστρατευσαν μπας και αφυπνιστεί ο ...πατριωτισμός των Ελληνων, αλλά ο κόσμος ειναι ΟΝΤΩΣ Πατριωτης. Δεν πεφτει σε τετοιες λούμπες.

Και τι κάνει ο κόσμος;
Θα αντιστραψω το ερωτημα. Και τι να κάνει;

Το τοπίο ειναι κλειστό απο τεραστια βουνά, γρανιτωδεις οροσειρές. Είναι εγκλωβισμένος όλος ο κόσμος, ακόμα και οι οπαδικοι χειοκροτητές, στο αδιέξοδο Zappa. Το εγραψα και παραπάνω στον αεροστατο. Που ειναι ο λόφος να καταληφθεί και που ειναι ο ...στρατηγός; Και το χειροτερο, ακόμα κι αν εμφανιστεί, ο κόσμος έχει φαει στην μάπα τόσους στρατηγους, που δυσκολα θα εμπιστευτεί... Και ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ θα κάνει. Όχι άλλοι νταβαδες. Πληρωσαμε και πληρωνουμε πολλους και ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ.

katerina είπε...

Γεια σου φίλε μου Swell.
Λες αντι για την ...Γιαννουλα και την ...Παναγιωτα, να κατέβει η Νίνα στις εκλογές;

Οι δημοσιογραφοι και οι τηλε-ευαγγελιστές, ειναι οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ μπάτσοι Swell, αυτοι κάνουν την μεγαλυτερη καταστολή, την καταστολή της ενημέρωσης και της πληροφορίας. Αυτοι κρατάνε το πραγματικό όπλο. Και πυροβολουν (όχι αυτοι δεν αυτοπυροβολουνται) ακριβώς στον στοχο που τους επιδεικνυεται απο τα αφεντικά τους. Τα άμεσα και τα έμμεσα αφεντικά τους.

Ευτυχώς βρε παιδί μου, φαινεται να τα βρισκει και ο Μπομπολας με τον Αναστασιαδη, γιατί τι να σου πω ...ένα αγχος το είχα. Βρε λέω, λες να μεινουμε χωρίς αξιοπιστη ενημερωση; Τετοιο κακό να μην μας βρει Swell μου...

Τις ωδές σου ...τις διαβασα, αλλά θα ...απέχω. Η γιαγιά μου έλεγε μια παροιμία. Όποιος πετροβολάει τους βόθρους πιτσιλιεται με σκατα. Και έτσι... δεν θα πετροβολήσω και εγώ. Αλλωστε έβαλα και τα άσπρα τα ανοιξιατικά, δεν ειναι εποχές για ...πιτσιλιματα.

Υ.Γ. Και ναι, μάλλον ειναι η ώρα να πάρουμε τα βουνά.

katerina είπε...

Μοναχικέ Λυκε, χαιρετώ σε

Διαβαζα προχθές μια παλιά συνεντευξη του Τένετ, του φίλου του επιθεωρητή Κάλλαχαν (όπως ειδες οι ...επιτυχίες αμειβονται, αφεντικό και στην Ναυτιλία ο Κάλαχαν). Έχεις απολυτο δίκιο. Ειναι σημαντικό πολιτικό πλεονεκτημα να φωτίζεις την σκηνή σε ένα σημειο για να παιζεις το πραγαμτικό έργο, στο ...σκοτεινό σημείο της σκηνής ή στο φουγιέ.

Αλλωστε τωρα που η χωρα ειναι γονατισμένη και οι πολίτες τρομοκρατημένοι, δεν ειναι ένα εξαιρετικά καλό timing να κλεισουμε, να ληξουμε ρε αδελφέ όλα τα εθνικά μας προβλήματα;
Να δεις που όλα τα διπλωματικά εγχειριδια κάνουν λάθος Λυκε μου όταν λένε ότι ΔΕΝ διαπραγματευεσαι...κυριαρχικά σου δικαιωματα όταν εισαι πεσμένος κάτω και απολυτα ευαλωτος.

Ειδες βρε πως βρεθηκαν οι λύσεις με την ...καλοπροαιρετη συζητηση του φον Δημητρακη Δρουτσα και του Ντεβλετογλου; Στο Αιγαίο (αλήθεια δεν ειναι φαιδρό ο ελεώ Οτσαλάν Αντιπροεδρος με τις σημαιες που θα τις πάρει ο άνεμος, να παραδίδει μαθηματα πατριωτισμου;), στα Σκοπια, και στην Κυπρο... Κοιτα βρε πως τα φέρνει η ...μοιρα και η ζωή. Όλοι οι προνομιακοι συνομιλήτες του Κολιν Παουελ είναι σήμερα στα πραγματα.
Μπορεί να ειναι και συμπτωσεις Λύκε... Μεγάλες μεν, συμπτωσεις της ιστορίας δε!

monahikoslikos είπε...

Να δεις Κατερίνα που κι εμείς από σύμπτωση ζούμε....

katerina είπε...

Λύκε ζουμε ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ.

Αυτή η πουτάνα η Ιστορία, έχει πάρει τον κονδυλοφορο και τα κιτάπια και γραφει και σβηνει ολημερίς και ολονυχτίς.
Ο χρόνος έχει άλλη διασταση πια, και αυτο που εμεις βλέπουμε (ή τουλάχιστον μας επιτρεπεται ή μας επιβάλλεται να βλέπουμε) δεν ειναι παρά ο αντικατοπτρισμός στην έρημο.

monahikoslikos είπε...

…Έχουμε οδυνηρά κενά πληροφόρησης για τις καίριες αποφάσεις που λαμβάνονται ερήμην κάθε πολιτικής διαδικασίας. Κρίνεται η επιβίωσή μας, ο ενδεχόμενος ή όχι ξεριζωμός και η προσφυγιά κάποιων από μας, αν θα έχουμε αύριο ψωμί και πολιτική ανεξαρτησία. Και παγιδευόμαστε από τα κρατικά δελτία ειδήσεων και τις κυβερνητικές ανακοινώσεις σε έναν πανικό που αφορά ίσως σε παραπλανητικό εντοπισμό της συμφοράς μας: Δεν είναι η οικονομική χρεοκοπία η κυρίως απειλή, η χρεοκοπία είναι (ίσως) η τεχνητή συνθήκη για να «τακτοποιηθούν» οι διακηρυγμένες ως πρωταρχικές επιδιώξεις των «συμμάχων» μας: Να κλείσει το Κυπριακό, να κλείσει το «Μακεδονικό», να μοιραστεί το Αιγαίο και η Θράκη.

Χρ. Γιανναρά (Καθημερινή)

zappa είπε...

ehm λάθος διατύπωση

όπου ειδήσεις βάλε αναλύσεις

Swell είπε...

Λύκε, οι Τούρκοι σταμάτησαν να πετάνε πάνω από το Αιγαίο, γιατί δεν τους αναχαιτίζει κανείς και βαριούνται. Κάπου διάβασα ότι ένα τούρκικο πολεμικό αεροπλάνο πριν μέρες, κόντεψε να πέσει γιατί αποκοιμήθηκε από τη βαρεμάρα ο πιλότος.

monahikoslikos είπε...

@Swell από τότε που άρχισες τα κολιτιλίκια με την τσαούσα μου εγινες δηλητηριωδώς πνευματώδης....

Swell είπε...

Λύκε, κάτι τέτοια λες και σε αποκαλούν Μαρούδα του διαδικτύου. Oι Νεοπασόκοι, σαν την Τσούσα.

katerina είπε...

Συνεντευξη του ΓΑΠ στο Newsweek. Περί ...αξιοπιστιας το θέμα.

Η ερώτηση....
In hindsight, do you regret going public with the 12.7 percent deficit figure that shocked global markets and fed global speculation?

Και η απαντηση....
People have told me, you could have hidden this deficit. It would have been a hidden time bomb ticking under the government. It would have exploded and blasted our credibility. We chose to instead say “Hey, we’re transparent. We’ll accept the costs.” This may have created a sense of short-term turmoil, but it will turn out positively for Greece in the mid- and long term.

Ευτυχώς τωρα το κυριο εξαγωγικό μας προιόν της Ελλαδας ειναι η .... credibility.
Προφανώς ο Πρωθυπουργός αναφερεται στην δική του ... credibility , απεναντι σε ...Κάποιους και όχι βέβαια στην αξιοπιστία της χώρας.

Μα ποιος στο διαολο ειναι ο συμβουλος επικοινωνίας του ΓΑΠ; Ποιος στο διαβολο τον βάζει να λεει τετοιες χοντραδες. Ποιος ειναι ο ...εμπνευστής του ...όπλου; Πειτε μας τουλάχιστον αυτό...

Swell είπε...

Ο εμπνευστής είναι γνωστό τετράποδο. Ο Ραν Ταν Πλαν.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

"Όλοι λοιπόν στην κάλπη. Αλλά ....κανείς να μην ψηφίσει τον ...έχοντα το κομματικό χρίσμα."

Η φαυλοκρατία δεν ανατρέπεται όταν συμμετέχεις στο σύστημα που σου επιβάλλει. Το "όλοι στην κάλπη" και "όχι στους διαβεβλημένους" είναι συμμετοχή και όχι ανατροπή. Οι ανατροπές γίνονται, όταν ανατρέπεις αυτό που σου επιβάλλουν δόλια : Τη φαυλότητα της ψήφου μέσα σε ένα διεφθαρμένο πολιτικό υπόβαθρο.

Όχι στην ψήφο και μακριά από την ψήφο, είναι η μόνη δυνατή γροθιά, που θα κάνει το σύστημα να χάσει την ανάσα του.

katerina είπε...

Θα το κάνει όντως να χάσει τον ύπνο του; Πολύ αμφιβάλλω.
Δεν ειδα να τον χανει πάντως στς ευροεκλογές.

Αλλά το πιο σημαντικό ειναι η ελπιδα να ξεκινησουν νέα σχηματα μεσα απο τις περιφερειακές περισσότερο και λιγωτερο απο τις δημοτικές. Στην δυναμική του ..νέου ελπιζω Κυπριανέ. Στο να βρεθεί, στο να κινηθεί, στο να "επιλεγεί'. Όχι στο αποτελεσμα των εκλογών.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Στις ευρωεκλογές το χτύπημα ήταν χάιδεμα και όχι "κροσέ", όπως λέγεται στο άθλημα(!) της πυγμαχίας.

Όταν θα ανοίξουν οι κάλπες και θα βρουν μόνο καμιά διακοσαριά ή τριακοσαριά χιλιάδες ψήφους, τότε να δούμε τι θα κάνουν;

Αλλά για να γίνει αυτό, ο άνθρωπος-ψηφοφόρος, πρέπει να πιστεύει σε ιδέες και σε αξίες, πράγμα που δεν του λένε, ούτε κάνει κανείς. Απόδειξη, ότι στο τόσο διευκρινιστικό και κατατοπιστικό σου άρθρο, πέφτεις κι εσύ στην παγίδα του "ναι στην ψήφο" και "όχι στα διαβλητά πρόσωπα".

Αν τουλάχιστον μπορέσει να γίνει το πρώτο βήμα μαζικής αποχής από την κάλπη και χάσουν τον "μπούσουλα" οι διεφθαρμένοι φαυλοκράτες, τότε μόνο μπορούμε να ελπίσουμε ότι "η φωνή του λαού" ακούστηκε και προμηνύει την "οργή του Θεού". Τότε, ίσως, ξεβουλώσουν τα αφτιά τους οι ανάξιοι κυβερνήτες.

Ανώνυμος είπε...

Μερικοι προβληματισμόι για την 4η εξουσία:

(Μπήκαν στην πόλη οι εχθροί)

Τα τελευταία είκοσι χρόνια στην Ελλάδα μας ένα από τα γεγονότα που
επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό και ένταση την κοινωνική,οικονομική και πολιτι-
κή ζωή του τόπου ήταν η ίδρυση και εξάπλωση της ιδιωτικής ραδιοτηλεόρασης.
Χαρακτηριστικό είναι το καθολικό πεδίο επιρροής της σε σημείο του να
μιλάμε για αναγκαστικούς τηλεθεατές.
Αυτό το αποτέλεσμα οφείλεται καταρχάς στην απαστράπτουσα αίγλη που έχει πάντα μια νέα τεχνολογία και τον φόβο
αποκλεισμού από την νέα πραγματικότητα.
Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ιδιωτική τηλεόραση δεν αναπτύχθηκε εκ του μηδενός με πολύ κόπο & προσπάθεια
ιδρώτα κτλ .Αντίθετα η χρησή εποχή της κρατικής τηλεόρασης είχε οδηγήσει ή δ η στην μαζική εξάπλωση των τηλεοπτικών δεκτών . Κυριολεχτικά λοιπόν η πειρατεία στην σκέψη μας έγινε σε χρόνο μηδέν.Στείνεις ένα στούντιο με ξένο εξοπλισμό που αγόρασες από το ε ξ ω τ ε ρ ι κ ό και κατόπιν εκπέμπεις , αφού εντωμεταξύ οι κατα άλλα σεβαστοί και έξυπνοι πατέρες του έθνους και η αριστερές δυνάμεις στάθηκαν α ν ί κ α ν ο ι να
αντιληφθούν τις συνέπειες και να αντιδράσουν.
Η αρχή λοιπόν της ιδιωτικής τηλεόρασης προσιδιάστηκε από την ευκολία,τον ετεροφωτισμό και την αυθαιρεσία ενός μαθητευόμενου μάγου.Στοιχεία που την στοιχείωνουν μέχρι σήμερα και εκδηλώνονται μέσα από μια συνεχή προσφυγή στην μαμά πολυεθνική για να προμηθευτούν τα νεώτερα μηχανήματα και προγράμματα που θα τους δώσουν το edge στην ελληνική τηλεοπτική αγορά , μέσα από την νοοτροπία του εύκολου πλουτισμόυ και της κοινωνικού ανόδου χωρίς κόστος και κόπο και μέσα από την αυθαιρεσία που βασιλεύει στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο με κανάλια-απατεώνες που δεν τα πιάνει
ο νόμος και κανάλια που εκπέμπουν με το έτσι θέλω.
Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η πετυχημένη προπαγάνδα περί ανάγκης πλουραλισμού στην κοινωνία ώστε να χαλαρώσουν οι
αντιστάσεις.Το ότι οι δυνάμεις που δημιούργησαν αυτήν την περιρέουσα ατμόσφαιρα το 89 ήταν οι ίδιες που εν-συνεχεία κατέλαβαν και τα τηλεοπτικά μμε δεν πρέπει να ξεχνιέται.

Η προηγμένη αυτή τεχνολογία αποτέλεσε το όχημα της ενδυνάμωσης στη χώρα μας των ολιγαρχικών τάσεων και της όξυνσης των οικονομικών και κοινωνι-
κών αντιθέσεων.Αποτέλεσε αυτή η τεχνολογία πηγή ισχύος και πλούτου.

Η δραματική χειροτέρευση των όρων ζωής ,η επέλαση της φτώχιας και του
πνευματικού σκοταδισμού ή μπουρδελοποίηση και αγορεοποίηση του κοινωνικού
φαντασιακού πού οφείλονται;Για να αλλάξει μια κοινωνία πρέπει να αλλάξει
και ο τρόπος που σκέφτονται και αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα τα μέ-
λη της.Αυτήν την δύναμη την διαθέτουν στον υπερθετικό βαθμό σήμερα τα μμε.
Συνεπώς αποτελεί αίτημα των καιρών οι δημοκρατικές δυνάμεις
να συγκεντρώσουν τη δύναμη τους στο να αποκαταστήσουν την τρομαχτική αυτή
ανισορροποία στους μηχανισμούς πληροφόρησης στην κοινωνία μας.

Πώς αλλιώς μπορεί να δώσουν την μάχη τους οι δημοκρατικές δυναμεις αν
όχι αναγνωρίζοντας τους πρωτεύοντες παράγοντες κάθε χρονική περιόδο που
προκαλούν συσσώρευση εξουσίας και ολιγαρχικά φαινόμενα. Και για μας αυτοί
οι παράγοντες είναι η τεχνολογική υστέρηση της χώρας μας που επιτρέπει σε εισαγωγείς-εισαγωγείς να αποκτούν οικονομική εξουσία,καθώς και τα μμε που
είναι η εμπροσθοφυλακή τους δρώντας μέσω της αλλοτρίωσης των καταναλωτικών
προτύπων και του τρόπου σκέψης και ζωής.

greekjammer.

katerina είπε...

Κυπριανέ, τους φοβάμαι πολύ τους ...μαξιμαλισμούς. Συνηθως ειναι ο πιο σιγουρος τρόπος να μην κάνεις τίποτα.
Και ...δυστυχώς, συνηθως πρέπει να βουτηξεις τα χερια στα σκατά για να ξεβουλώσεις το λουκι.

katerina είπε...

Greekjamer,
Διαβαζοντας το σχόλιο σου, μου ήρθε και κατσικώθηκε στο μυαλό η φράση «Ελευθερία νοείται πάντα και αποκλειστικά η ελευθερία όποιου σκέφτεται διαφορετικά».

Και δεν χωράει αμφιβολία, ειναι μικρό το ποσοστό του κόσμου που σκέφτεται διαφορετικά, αρα "διαπραγματευεται" την ελευθερία.
Η έκθεση στα ΜΜΕ, έχει αποτελεσματα εντυπωσιακωτερα και απο την λοβοτομή. Νοιωθω να έχουν ζωντανεψει οι φιγουρες στοςυ πινακες του Γαιτη και να κυριευουν το σύμπαν.