Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Τα βλέπω

Αύριο θα βγούμε να δανειστούμε. Οτιδήποτε πάνω από το επιτόκιο του τελευταίου δανεισμού, καλό θα ήταν να παρακρατηθεί από την κρατική επιχορήγηση στο ΠΑΣΟΚ.

Αύριο, ο τζάμπα μάγκας, αυτός ο φερόμενος και ως Πρωθυπουργός, που προκειμένου να βγάλει τον Σγουρό με ...24%, παίζει τα κουρέλια της αξιοπρέπειας αυτής της χώρας στα ζάρια, οφείλει να πληρώσει το μάρμαρο. Ας δώσει κάτι έστω από τα λεφτά του Τσουκάτου...

Τι ψηφίζουμε την Κυριακή; Για ποιο πράγμα ψηφίζουμε την Κυριακή; ρώταγα προχθές.
Η φερόμενη και ως Κυβέρνηση, έπαιξε τα ρέστα της. Έπαιξε με το φόβο του κόσμου, έπαιξε με την έγνοια, μπλόφαρε με την ανασφάλεια των πολιτών.
Τα ρέστα της η Κυβέρνηση... Τα βλέπω της απαντούν τσαμπουκαλεμένοι οι πολίτες. Ακόμα και ο τελευταίος χαρτοκλέφτης, θα σηκωνόταν από το τραπέζι. Αλλά ...

Θα πάει σε εκλογές ΜΟΝΟ αν το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι πολύ καλό για το ΠΑΣΟΚ, ή μόνο αν το σκηνικό της συγκυβέρνησης με τους ...προθύμους έχει ήδη στηθεί. Μόνο δηλαδή αν έχει εξασφαλισμένο ότι θα την τελειώσει τη ....δουλειά.

Σήμερα διάφοροι fan της χουλιγκάνικης «δημοκρατίας», θεωρούν τους απέχοντες ...απαθείς και ιδιώτες. Κάποιοι προχωρούν και σε ακόμα πιο ...βιτσιόζικες αναλύσεις, ερμηνεύοντας τους απέχοντες κατά το δοκούν.
Κάποιοι σε ακόμα χυδαιότερες. Τους αναφέρουν και ως παραχωρούντες την ψήφο τους και την ερμηνεία της ...στους άλλους, κατά προτίμηση μάλιστα στους ίδιους...

Όταν όμως η ερώτηση που θέτεις είναι ΛΑΘΟΣ, τότε και η απάντηση που θα πάρεις είναι ΛΑΘΟΣ.
Η αντιπροσωπευτική δημοκρατία εμπεριέχει τον όρο αντιπροσώπευση. Οι πολίτες που δεν πήγαν να ψηφίσουν, ή ακόμα πιο έντονα όσοι έριξαν λευκό ή άκυρο, δεν είναι ούτε βολεμένοι, ούτε πρόβατα, ούτε ιδιώτες, ούτε εν δυνάμει κουκιά. Είναι άνθρωποι που στο multiple choice που τους πέταξαν στην μούρη αρνήθηκαν να τικάρουν κάτι που δεν απαντούσε στις δικές τους έννοιες, προβληματισμούς, αρχές, οπτικές.

Να το πω και αλλιώς. Οι πολίτες αυτοί συντηρούν με τα δικά τους
χρήματα,με το δικό τους μέλλον, με την δική τους ζωή, ένα κομματικό σκηνικό που δεν τους εκφράζει και πολύ περισσότερο ΔΕΝ τους αντιπροσωπεύει.

Εγώ λοιπόν θα επιμείνω, όπως κάνω διαρκώς και αδιαλείπτως από τον περασμένο Δεκέμβριο, ότι το πολιτικό σύστημα, έτσι τουλάχιστον όπως το ξέρουμε από τη μεταπολίτευση και μετά, δεν είναι απλά άχρηστο, είναι επικίνδυνο.. Θα ξαναεπιμεινω ότι το πολιτικό σκηνικό θα καταρρεύσει. Είτε έτσι είτε αλλιώς. Είτε πιο σιωπηλα, ειτε πιο …ηχηρά. Είτε με το καλό, είτε με το άγριο. Είτε με καταλύτες είτε με ισχυρά εξώθερμες αντιδράσεις. Αν και στοιχηματίζω ότι θα ξεκινήσει τρώγοντας ...αυτοβούλως τις σάρκες του.

Και η δημοκρατία και η αντιπροσώπευση θα πάρουν τη ρεβάνς. Και προσωπικά πιστεύω ότι δεν θα την πάρουν ...συγκροτημένα, με σχέδια, και διαγράμματα επί χάρτου. Πιστεύει άραγε κανείς ότι αν η «Μαύρη Χειρ» είχε αστοχήσει στην δολοφονία του Φραγκίσκου Φερδινάνδου και της Σοφίας Χότεκ, ο Α' Παγκόσμιος πόλεμος θα είχεαποφευχθεί;

Στην αποχή, σε αυτή την τόσο θορυβώδη σιωπή, υπάρχει θυμός, υπάρχει οργή, υπάρχει δυσπιστία, υπάρχει απογοήτευση, υπάρχει απελπισία.

Διάφοροι ...διερμηνείς προθυμοποιούνται να αποδώσουν νοήματα μια γλώσσας που δεν κατανοούν. Όλοι αυτοί, αρνούνται να κατανοήσουν τις υπέργειες και τις υπόγειες διαδρομές διάφορων κοινωνικών, πολιτισμικών και οικονομικών στρωμάτων, και θεωρούν ότι έχουν το ελεύθερο να προσεγγίζουν αποτελέσματα σύμφωνα με την βολή τους.

Οι διάφοροι ρήτορες εμφανίζονται σίγουροι ότι ένα κομμάτι από τους ...προσωρινώς απέχοντες, το μόνο που θα έχουν να ρίξουν αύριο, μεθαύριο ή ποτέ, είναι ένα ...ψηφοδέλτιο σε κάποια άλλη κάλπη. Πλανώνται πλάνη οικτρά. Προσωπικά πιστεύω ότι ο ατμός θα βγει από την κατσαρόλα, όσο κι αν αυτοί κάνουν ότι είναι δυνατόν, αλλά και αδύνατον για να σφαλίσουν το καπάκι. Κι αν δεν βγει...θα εκραγεί.

Και θα παρασύρει στην κάψα του και στη φλόγα του, όλο το σάπιο. Και θα αναδείξει και δεκάδες …καινούργια, που κομματικές επετηρίδες, προσωπικές αντιπαραθέσεις, ίντριγκες, συναλλαγές, και ανήθικες συμφωνίες λειτουργούν σαν θηλιά γύρω τους.

Το αποτέλεσμα είναι πάνω από όλα μια τεράστια επιτυχία του ΚΚΕ. Εκκωφαντική άνοδος του ΚΚΕ. ΠΑΝΤΟΥ. Είναι ταξική η ψηφος; Είναι τα νέα φτωχοποιημένα στρώματα;
Το άλλο γεγονός, είναι η συνολική μεγάλη άνοδος της Αριστεράς ιδιαίτερα στην Αττική. Ναι μια Αριστερά που είναι αμήχανη. Ναι, μια Αριστερά που ψάχνεται. Ναι μια Αριστερά που, ως προς το παρόν, ο κόσμος της δίνει στα χέρια ένα μεγάλο βάρος και μια τεράστια ευθύνη. Και που πρέπει παση θυσία να αποφύγει τον κινδυνο... να της πέσει το μεγάλο …βάρος από τα χέρια.

Οι εκλογές δεν τέλειωσαν. Έχουμε δεύτερο γύρο. Ο Ραγκούσης και ο φερόμενος ως Πρωθυπουργός μας ανακοίνωσαν ότι αυτή την Κυριακή αποφάσισαν λέει...ότι τώρα θα ψηφίσουμε με ... αυτοδιοικητικά κριτήρια.
Λυπουμεθα Γεωργιε Β’. Το κουμπάκι on off που εκτιμά η Κυβερνηση ότι διαθέτουν οι πολίτες και η Κυβερνηση μπορεί να το ενεργοποιεί όποτε τη βολευει, έχει απενεργοποιηθεί προ πολλού. Φάνηκε. Καταγράφηκε. Τα κριτήρια ήταν και θα είναι ΚΑΙ ΣΤΟ Β’ ΓΥΡΟ, πολιτικά.

Άλλωστε.εδώ που τα λέμε, με τι «αυτοδιοικητικά» ή όποια κριτήρια μπορείς να ψηφίσεις, ανθρωπάκια που άγονται και φέρονται, που καταδέχονται για ένα οφίτσιο, για μια θεσούλα, για πέντε κουκιά, να τους φτύνουν και να τους χρησιμοποιούν οι ...στηρίζοντες τους, και αυτοί να παριστάνουν ότι ψιχαλίζει. Από πότε η αξιοπρέπεια έπαψε να είναι ΚΑΙ πολιτικό αλλά ΚΑΙ αυτοδιοικητικό προτέρημα ενός υποψηφίου;

Αξιοπρέπεια...ας μην βάζω άγνωστες λέξεις στον φερόμενο ως Πρωθυπουργό και στους υποτακτικούς.

19 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

Λες Κατερίνα πως με τους όρους της πόκας που έπαιξε ο ΓΑΠας θα έπρεπε όπως θα έκανε και ο τελευταίος χαρτοκλέφτης, να σηκωθεί από το τραπέζι. Αλλά ...
Αλλά αν ο ΓΑΠας αποτολμούσε να προκηρύξει εκλογές αυτομάτως η χώρα θα οδηγείτο σε στάση πληρωμών και θα χρεωνότανε ο ίδιος και η παρέα του την πτώχευση.
Γι αυτό και σφύριξε κλέφτικα αλλά χωρίς να απαντήσει αν μπλοφάριζε ή όχι.
Τα πρώτα στοιχεία που έρχονται από το οικονομικό επιτελείο μια μέρα μετά της εκλογές είναι ότι το έλλειμμα του 2010 που θα διαπιστώσει η τρόικα μετά το δεύτερο γύρο θα αγγίξει το 10% δηλαδή 2,5 μονάδες πάνω από το στόχο.
Κι αυτό κανένας Πεταλωτής δεν μπορεί να συγκαλύψει.
Ως εκ τούτου με την κατάθεση του προϋπολογισμού αναμένεται να ξεσπάσει τσουνάμι νέων μέτρων με πρώτο την αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης στο 1,35 ευρώ, προκειμένου οι αφεντάδες μας να εγκρίνουν την τρίτη δόση του δανείου.
Και επειδή τα νέα μέτρα θα φέρουν μεγάλα τμήματα του πληθυσμού στα όριά εξαθλίωσης και η κοινωνική εξέγερση θα χρειάζεται μια σπίθα πιστεύω ότι ο ΓΑΠας θα ψάξει να βρει αφορμή να δραπετεύσει φορτώνοντας την ευθύνη των πρόωρων εκλογών στο Σαμαρά στον οποίο θα παραδώσει και την καυτή πατάτα της πτώχευσης.
Ετσι μετά την

monahikoslikos είπε...

(συνέχεια)
Ετσι μετά την εκταμίευση της τρίτης δόσης του δανείου όλα είναι ανοιχτά για την απόδραση του ΓΑΠ και της οικογενείας του οριστικά εκτός Ελλάδος.

ο κυριος αμ είπε...

Δεν ξέρω , μπορεί ο Λύκος να έχει δίκιο , οι τεχνικές λεπτομέρειες δεν με ενδιαφέρουν , καταλαβαίνεις τι εννοώ ...

Καλησπέρα ,
ένοιωσα σφοδρή απογοήτευση και γι αυτό δεν διάβασα , δεν άκουσα καμία ανάλυση ή σκέψη , ούτε εδώ , ούτε πουθενά . Είναι αυτή η πρώτη που διαβάζω και θα μείνω σ αυτήν , γιατί απλά , ταυτίζετε μ' αυτό που ήρθε κι έκατσε στο μυαλό μου , αμέσως μόλις ακούστηκαν τα πρώτα αποτελέσματα .
Το μόνο που θέλω να συμπληρώσω στην σκέψη σου κι αν θέλεις , αν συμφωνείς , το αποδέχεσαι , είναι το γεγονός , ότι όλο αυτό το πολιτικό ρεύμα της αποχής αλλά και του λευκού , θα έπρεπε να το καρπωθεί καθαρά η Αριστερά , γιατί τέτοιο ήταν . Απλά , δεν "βρεθήκαμε" κι αυτό είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα .

αντωνης είπε...

Απο τον κυκλο μου παντως οσοι δεν πηγαν να ψηφισουν, ηταν ολοι τους ψηφοφοροι των δυο κυβερνητικων λαμογιο-κομματων.
Οσοι ηταν να ψηφισουμε αριστερα πηγαμε ολοι.

Δεν ειναι βεβαια τεραστιο το δειγμα, αλλά δεν παυει να ειναι ενα δειγμα.

Και εκει θα συμφωνησω με τον κυριο ΑΜ, οτι αυτο θα πρεπει να ειναι το μελημα ΟΛΗΣ της αριστερας.
Το πως θα πορευθει ωστε να μεγαλωσει την επιρροη της και εκλογικα.
Αλλά γι' αυτα εχουμε χρονο, τωρα εχουμε ακομα μια βδομαδα μπροστα μας.

L’Enfant de la Haute Mer είπε...

Περαστικός είναι ο ΓΑΠ !
Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να φανεί αξιόπιστος και καλοπληρωτής στον "διεθνή" λεγόμενο "παράγοντα"... κι έπειτα να την κάνει για "διεθνή καριέρα" : μα Παγκόσμια Τράπεζα, μα ΝΑΤΟ, μα ΔΝΤ, μα ΟΗΕ, μα Monsanto κι εγώ δεν ξέρω .... όλοι αυτοί έχουν ανάγκη από τέτοιους τύπους που μανουβράρονται από τα λόμπυ.. ένα σκαλί ήταν η πρωθυπουργία.
[θυμάμαι τότε που ήταν ΥΠΕΞ και στην πλάτη της καρέκλας του οι σκιτσογράφοι έγραφαν : "Υπουργός από το Εξωτερικόν"..

katerina είπε...

Λύκε καλημέρα,
Προσωπικά πιστεύω ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Ή να το πω και αλλιώς. Το λέω και το υποστηρίζω εδώ και καιρό ότι έχουν δρομολογηθεί αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό, που ουσιαστικά αποβλέπουν στην αλλαγή του πολιτικού συστήματος.
Η δική μου πχ η λογική λέει ότι αν είχε εκλεγεί η Μπακογιάννη στη Ν.Δ. ο Κουβέλης δεν θα έκανε κόμμα.
Την ώρα που εκλεγόταν ο Σαμαράς –κατά παρέκκλιση κάθε κομματικής λογικής και "προβλέψης"- πιστευω ότι η Ιστορία θα ειχε ξελιγωθεί στο γέλιο.

Όμως όπως αυτή η «τυχαιότητα» ΠΙΣΤΕΥΩ ότι άλλαξε τα σχέδια, έτσι πιστευω ότι και πολλές ειτε μικρές ειτε μεγάλες τυχαιοτητες ή «τυχαιοτητες»,μπορεί να προδιαγραψουν το μέλλον.

Για τον Παπανδρέου πιστεύω ότι μέσα στην απέραντη βλακεία του καθώς και μεσα απο την Πριγκηπική αντιληψη που έχει για την πολιτική, θα είναι το μοιραίο προσωπο.

Θέλω να πιστευω, ότι η Αριστερά θα επιδειξει ωριμότητα και αυτό το τεραστιο και βαρύ πακέτο ευθυνης που της δίνει ο κόσμος, δεν θα της πεσει απο τα χερια. Πιστευω επίσης ότι το εκλογικό αποτελεσμα(συν την αποχή) απεικονιζει πολύ καθαρά, ότι ο κόσμος φωνάζει στην αμηχανη Αριστερά «Εεεεεεεεεεεεεεεε!!!!!!». Το ΚΚΕ, μιλάει καθαρά πια για το τι γινεται στο Αιγαίο και όχι μόνον. Πιστευω ότι σε λίγο θα μιλήσει ακόμα καθαρότερα.

Λυκε, νομίζω ότι ειναι τόσο πολλοι οι ασταθμητοι παραγοντες,τόσες πολλές οι παραμετροι,που πολλά επι χάρτου σχέδια, πασχουν σε πολλές ουσιώδεις λεπτομερειες. Το ξαναλέω. Οι εκλογές ΔΕΝ τελειωσαν.

katerina είπε...

Καλώς μου τον, τον ΑΜ.
ΑΜ μου- δεν αντέχω μωρέ το κύριε μαζί σου- πιστευω ότι η Αριστερά –ανεξαρτητως χωρου, χρονου, προσωπων, πολιτικών, ορίων και συνόρων, λειτουργεί πάντα σε περιόδους κρίσης. Οικονομικής, κοινωνικής, πολιτισμικής. Τι εννοώ με αυτό; Ας το δουμε ιστορικά. Ποτε καλειται απο τον κόσμο η Αριστερά (με όποιο προσωπο και με όποιο «προσωπικό»)να παιξει πολύ ενεργό ρόλο; Σε περιόδους ...ευμαρειας; Δεν νομιζω. Απο όση ιστορία μπορώ να ξέρω- σε όλα τα μηκη και τα πλάτη της γής, σε όλους τους ιστορικούς χρόνους- πιστευω ότι η Αριστερα καλειται να βγάλει τα κάστανα απο την φωτιά σε περιοδους φτωχειας, καταρευσης της κοινωνικής συνοχής, ακραιων οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών. Όταν 1στους 11 πάει στο συσιτιο, λές σε αυτο το κόσμο, έλα να ψηφισεις τον Σγουρό; Όταν τον απειλεις, τον φοβίζεις, τον εκβιάζεις, με λέξεις που δεν κατανοεί-μαγική λέξη η χρεοκοπία- όταν του ριχνεις τοςυ προβολείς στα μάτια και παλευεις να τον εγκλωβίσεις σε ψευτοδιλήμματα, τι θα κάνει; Θα κάνει πισω.

Τωρα, η Ελληνική Αριστερά(εγώ εισαγωγικά στη λέξη Αριστερά, δεν βάζω), ενώ απεικονιζει το μελλοντικό τοπίο με μεγάλη διαυγεια, ζει ακόμα στις εποχές της ...πολυτέλειας. Ακόμα δεν έχει κατανοησει στην πλειοψηφία της, ότι ο κόσμος πια δνε την στηριζει- με ψηφο ή χωρίς- πολιτισμικά, αλλά σαν το μεγάλο και το μοναδικό του αποκουμπι.

Η γιαγιά μου έλεγε ...το αγώι ξυπνάει τον αγωγιάτη. Με πολύ αδρές γραμμες συμφωνώ μαζί σου, ότι ο κόσμος ειναι το ...αγωι. Ξυπνα ρε αγωγιάτη, γαμώ το φελεκι μου φωνάζει.

katerina είπε...

Αντώνη, και εγώ πιστευω ακραδαντα, ότι τα δυο κομματα – αλλά πρωτιστως το ΠΑΣΟΚ, ειναι πολύ προσφατες οι πληγές όπως και η διασπαση της ΝΔ- έτσι επικοινωνιακά όπως τεθηκε το διλημμα, έπιασε το πλαφόν του. Και δεν μιλάω μόνο εκλογικά, τα εκλογικά αλλάζουν. Πιστευω ότι το ΠΑΣΟΚ έπιασε το ανωτατο πλαφόν του σε επιπεδο ψυχικών αποθεμάτων του εκλογικου του δυναμικού.

Όταν λες σε κάποιον, αν δεν με ψηφισεις, θα σε πάω σε εκλογές και χρεοκοπία. Όταν αυριο ρε κερατά πολιτη που δεν θα με ψηφισεις, δεν θα πάρεις ουτε τα 500 ευρώ συνταξη, και αυτός σου απαντάει...αντε και γαμησου... ε, αυτό ειναι το πλαφόν σου. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει διαρρηξει απλά την σχέση του εκλογικά με τοςυ εν δυνάμει ψηφοφορους του. Τις έχει διαρηξει ψυχικά. Και αυτό ΔΕΝ αλλάζει.

Ασφαλώς έχουμε και δευτερο γυρο Αντωνη. Καλη σου μέρα.

katerina είπε...

Ω, τι κάνεις μωρέ enfant de la Haute Mer. Πολύ πολύ χαιρομαι που σε βλέπω.
Θα συμφωνησω μαζί σου, ότι ο Γιωργάκης ειναι μια μεταβατική λυση, στην αναδιαταξη πολλών πραγματων και του πολιτικου συστηματος συμπεριλαμβανομένου. Αλλά μωρέ μου, σε αυτές τις εκλογές εγώ ένα καταλαβα. Ότι όσοι κάνουν σχέδια επι χάρτου... καλα θα κάνουν να ξαναδιαβασουν τα δεδομένα του προβλήματος.
Ένα πρωτο... και στοιχηματιζω καφέ ή κρασί, ότι τωρα στο ΠΑΣΟΚ θα αρχισουν τα οργανα. Ο αυτιστικός Πρίγκιπας θα πρεπει κατ’ αρχας να κάνει διαχειριση των υποθέσεων των διαφόρων αυλικών. Εδώ να δεις γέλια και κλαματα!

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Προσυπογράφω!!

rvagos είπε...

Αγαπητή μου Κατερίνα , σου υπενθυμίζω ότι η ΝΔ είναι ένα τεράστιο κόμμα το οποίο έχει πετύχει την ολική επαναφορά και δεν μιλάει πλέον κάνεις για τα πεπραγμένα της.
Ο φερόμενος ως πρωθυπουργός σου φταίει και ξέρεις γιατί ? Γιατί εγώ πήγα και τον ψήφισα για να βγει ο πρώην αριστερός.
Ο Μπακογιάννης εκλέχθηκε δήμαρχος Καρπενησίου, άσχετο .

Ανώνυμος είπε...

Μήπως κατάλαβε κανείς από εσάς ότι μόλις σε αυτές της εκλογές είδαμε την γέννηση του φασισμού και την έναρξη της ΝΟΜΙΜΗΣ δράσης του μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας;

Μήπως Κατερίνα θα άξιζε να κάνεις μιά ανάρτηση για το θέμα; Χωρίς όμως να μας πεις ότι φταίνε οι ...ψηφοφόροι, αλλά να αναλύσεις πραγματικά που οδηγεί η αδράνεια και ο ωχαδερφισμός των κυβερνήσεων πάνω στο θέμα της μετανάστευσης, που και προς ποιά παράταξη οδηγεί ο ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ φόβος (οχι, πάντως, προς την αριστερά, όπως και η ιστορία επιβεβαιώνει, αλλά και τα χτεσινά αποτελέσματα). Μήπως τέλος θα έπρεπε να αισθάνεσαι κάπως υπεύθυνη, όταν από την δική σου προσωπική ασφάλεια ΑΠΑΙΤΟΥΣΕΣ απο τους τρομοκρατημένους κατοίκους των υπο κατάληψη περιοχών να ...αρθούν στο ύψος της δικής σου ...γενναιότητας και των ομοίων σου;

Θα είχαν πολλά να ειπωθούν σε μια τέτοια ανάρτηση, αν έχεις τα ... κουράγια να κάνεις πραγματική συζήτηση και όχι τον μονόλογο της ομοφωνίας, βέβαια.

Προσωπικά θεωρώ αυτό το γεγονός σαν το μέγιστο μήνυμα αλλά και την ΜΟΝΑΔΙΚΗ προειδοποίηση. Σε όποιες επόμενες εκλογές, με την κατάσταση οπως εξελίσσεται, οι ψήφοι των Χρυσαυγητών θα ανεβαίνουν κατακόρυφα. Θα συνεχίσετε να σφυρίζετε αμέριμνοι, ομφαλοσκοπούντες περι την αριστερά;

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ είπε...

Ότι και να λες Κατερίνα ο λαός μίλησε! Ενέκρινε την πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Στην Αττική είναι ιδιαίτερα φανερό με το συντριπτικό 24% του Σγουρού που αντιστοιχεί στο 12% του συνόλου του εκλογικού σώματος. Είναι φανερό ότι ο λαός ενέκρινε, τι μου λες εσύ τώρα; Ή μήπως αμφισβητείς τα ποσοστά που σου παραθέτω;

Η αριστερά στην Αττική δεν έπιασε ούτε 30%. Τι θες να μας πεις τώρα, ότι το 30% είναι μεγαλύτερο από το ογκώδες 24%; Θα χάσουμε και την δημιουργική αριθμολογία που τόσες δεκαετίες μας μάθαινε το ΠΑΣΟΚ δηλαδή!

Σημ. Εκτός του ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είχε μεγάλη και αξιοπρόσεκτη άνοδο. Ερμηνείες αργότερα…

Yannis Zabetakis είπε...

Κατερίνα καλημέρα

αποχή=σιωπή και ο σιωπών δοκεί συναινείν !!!


μιας και ξανά στα αμφιθέατρα θα πάμε, στην φάμπρικα οι εργάτες, στα σχολεία οι μαθητές... τι άλλαξε? τι θα αλλάξει? τίποτα! μοιραίοι και άβουλοι συνάμα...με το Μνημόνιο πάμε στο γκρεμό! ύφεση, ανεργία, αδιέξοδα... μόνη φωτεινή αχτίδα...η άνοδος της δύναμης του ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα! για να μην νομίζουν οι τροϊκανοί ότι όλα τα πρόβατα της στρούγκας είναι άφωνα... ας μας σφάξουν...αλλά πριν μας σφάξουν θα φωνάξουμε, πριν πεθάνουμε θα αντιδράσουμε!

katerina είπε...

Rvagos, δεν κατανοώ την προσεγγιση στο σχόλιο σου. Και δεν παιρνω το ρίσκο να την ερμηνεύσω λανθασμένα. Αν θελεις να επανελθεις.
Την καλημέρα μου

katerina είπε...

Ανώνυμε,
Σαν απαντηση στο σχόλιο σου, όπως αυτό διατυπώνεται, θα μπορουσα να σε παραπέμψω στον Eco, Κήνσορες και Θεράποντες.

Όυτως ή άλλως όμως, θα έκανα αναρτηση για τη χρυση αυγή και το αποτελεσμα της. Και ο μόνος λόγος που δεν έκανα μέχρι τώρα, είναι ότι κατά την δική μου προσωπική άποψη (και σε ένα βαθμό και γνώση), το θέμα αντιμετωπίζεται και από τα ΜΜΕ αλλά και από πολλά blogs περισσότερο …επικοινωνιακά και λιγοτερο ουσιαστικά. Θα κάνω πολύ σύντομα ανάρτηση, αλλά αφού πρωτα κατακάτσουν τα «ουρλιαχτα», ένθεν…κακείθεν.

Το μόνο που μπορώ να πω σε αυτό το σχόλιο για το εκλογικό αποτελέσμα της Χρυσης Αυγής στο 6ο Διαμέρισμα (ευρυτερη περιοχη Αγίου Παντελεημονα), είναι ότι εμένα δεν με παραξένεψε ΚΑΘΟΛΟΥ.
Τωρα για την δική μου …ευθύνη (όταν η google θα προχωρήσει την τεχνολογία της, σε αυτό το σημείο, στο σχόλιο μου θα έμπαιναν βροντερά γέλια), προτιμώ το ρόλο του θεράποντος από τον ρόλο του …κήνσορα. Όσον αφορά στα εκλογικά μου δικαιώματα, αυτά είναι στην Α’ Αθήνας, και ασφαλώς όχι …τυχαία.

katerina είπε...

Στέργιε,
Την άποψη μου για την πολύ μεγάλη αυξηση της Αριστεράς- ιδιαιτερα στην περιοχή της Αττικής- την είπα. Είναι εξαιρετικά μεγάλη και ως εκ τουτου …εξαιρετικά «επικινδυνη». Με το όρο «επικινδυνη» εννοώ, αυτό που έγραψα και παραπάνω. Ευχομαι και ελπιζω το βάρος της ευθυνης της να μην …γλυστρησει από χέρια που δεν θα επιδειξουν την στιβαρότητα που αρμόζει στην περιπτωση και στην ευθυνη.
Ναι, και το ποσοστο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ, ιδιαιτερα στην εποχή της μιντιακής «δημοκρατίας» που την ΑΝΤΑΡΣΥΑ …προφανώς δεν την χωραγε το concept των ΜΜΕ. Επισης και η ευθυνη ΤΕΡΑΣΤΙΑ.

katerina είπε...

Γιάννη καλημέρα,
Έχουμε ένα σύστημα εξισώσεων και προσπαθούμε να "λύσουμε" μηχανιστικά μία, αγνοώντας επιδεικτικά τις άλλες .

Ο δικομματισμός είναι αυτός που ωθεί και ταυτόχρονα επαναπαυεί την Aριστερά σε ένα λόγο που περιεχει περισσότερες καταγγελίες παρα προτάσεις. Ο δικομματισμός, εκφράζει στην παρούσα φάση ΟΛΟ το πολιτικό σύστημα.
Αυτός που απεχει, αυτός που αρνείται να συμμετέχει καταδικάζει την καρικατούρα της δημοκρατίας, μιας δημοκρατίας που καταντησε "republica", που ειναι πια μη παραγωγική, πρόβλημα και όχι λύση. Την καταδικάζει ακόμα και αν δεν συνειδητοποιεί το τι ακριβώς κάνει. Έχουμε τόσα ιστορικά παραδείγματα.

Έχουμε πια αναδιατάξεις στο πολιτικό σκηνικό. Το ΠΑΣΟΚ θα διασπαστεί. Σε δυο, τρια, ...δεν ξέρω. Ακόμα και η ψιλοαπολιτικη υποψηφιότητα Δημαρά, πρόβα τζενεράλε των αδιέξοδων της υποαντιπροσωπευσης ήταν.
Δεν έχουν σημασία τα προσωπα, μην μένεις στον Δημαρά ή στον όποιον Δημαρά. Η υποψηφιότητα Δημαρά, χωρίς να έχει αυτή καθ' αυτή ουσιαστικά οφέλη, ενεργοποίησε το πολιτικάντικο μπλοφαδορικό "δίλημμα" Παπανδρέου. Αυτό με την σειρά του διέρρηξε οριστικά την όποια αξιοπιστία έχει ο Πρωθυπουργός σε κάποια ακροατήρια. Ξαφνικά τα βαρύγδουπα περί ..."Πατρίδας" κατάντησαν γκροτεσκα "το Κόμμα μου και Εγώ".
Από την άλλη συσπείρωσε το αντίπαλο στρατόπεδο της ΝΔ. Η συσπείρωση του ενός τροφοδοτεί την συσπείρωση του άλλου, και αντίστροφα οι αποσυσπειρώσεις του ενός αποσυσπειρώνουν και τον άλλο πόλο. Η εξίσωση δεν έχει μόνο ποσοτικά στοιχεία( που και αυτά είναι συντριπτικά) έχει προ πάντων ποιοτικά χαρακτηριστικά...

Τα δυο κόμματα εκ των πραγμάτων θα διασπαστούν γιατί πια πέρα απο ένα "συναισθηματικό" κοινό και ακροατήριο, στην πραγματικότητα δεν έχουν πια καμιά ιδεολογική και πολιτική συνάφεια με τον κόσμο τους. Κρατιωνται ανάπηρα, αυτιστικά και απαξιωμένα, μόνο με ψευτοδιλημματικές "διαφορές" και επικοινωνιακά δεκανίκια που τους προσφέρουν τα εξαρτημένα από αυτές ΜΜΕ. Ένας φαύλος κύκλος που έφτασε...δαρβινικά στα όρια του.

Αλλά και η Αριστερά,και η κομουνιστική και η μη κομουνιστική, και η συστημική και η αντισυστημική, ειχαν σαν ακροατηριο ένα ας πούμε "πολιτισμικό" κοινό. Σήμερα πια με την διαρκή φτωχοποιηση έχουν και ταξικό κοινό. Αυτό καταγράφηκε στις τελευταίες εκλογές. Αλλά και σε σεβαστό κομμάτι της αποχής, που φωνάζει στην αριστερά "εεεεεεεεε!!!"
Αυτό ειναι που και αυτές θα τις αναγκάσει υπο το βάρος της ευθύνης του να ξεπεράσουν τις όποιες παθογένειες. Γιατί και η Αριστερά έχει τις δικές της παθογένειες, που ας μην κοροϊδευόμαστε, οφείλονται στην επαναπαυση της ...ότι κυβερνά ο δικομματισμός.

Γιάννη ακόμη και στις πιο βιαιες επαναστάσεις στην ιστορία, πριν το σεισμό υπάρχουν πάντα μικρές ή μεγαλες ανακαταξεις, αυτοί οι ...προειδοποιητικοί σεισμοί. Πόσο μάλλον που σήμερα δεν μιλάμε για επανάσταση - όπως τουλάχιστον ιστορικά καταγράφονται- αλλά για τις μετακινήσεις τεκτονικών πλακών.

Το γραφω εδώ και 10 μήνες. Το σκηνικό αλλάζει. Δεν προβλέπω κάποιο αποτέλεσμα. Δεν είμαι μάντης ή μέντιουμ, οι τυχαιοτητες θα παίξουν και αυτές το ρόλο τους, όπως συμβαίνει παντού και πάντα ιστορικά. Ελπίζω στο καλύτερο-όπως εγώ το εκτιμώ σαν καλυτερο, χωρίς να αποκλειω και το χειρότερο.

Αλλά ας μην επιχειρουμε να λύσουμε εξισώσεις, θεωρώντας σαν σταθερές, τις παραμέτρους και το ευρος που αυτές κινούνται.

Το πολιτικό σύστημα, όπως τουλάχιστον το ξέραμε απο την μεταπολίτευση και μετά, καταρρέει. Αυτό δείχνουν τα σημάδια. Τα επόμενα σενάρια πάρα πολλά. Δεν σημαίνει και απαραίτητα... ότι όλα ειναι καλύτερα. Υπάρχουν και χειροτερα.
Ας ελπισουμε όμως και πάνω απο όλα ας προσπαθησουμε για το καλυτερο.

rvagos είπε...

Αγαπητή Κατερίνα , συμπύκνωσα πολύ τα νοήματα που ήθελα να στείλω σε σένα , όπως και στους πολυπληθείς αναγνώστες του blog σου.
Ο αριστερός λόγος είναι αποφθεγματικός και εσύ πολύ το πλατιάζεις.
Θέλω να φτάσουμε στο σημείο να λέμε όπως ο Γιάννης Ρίτσος :"καταλαβαινόμαστε τώρα δεν χρειάζονται περσότερα"