Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Οι εθνικοί στόχοι κάνουν καλό στην υγεία

Σπάνια* ξένος Ηγέτης τιμήθηκε με τόσα πολλά παράσημα και βραβεία από τους δανειστές της χώρας του. Να διαγκωνίζονται Βασίλισσες και Πρόεδροι, Άγγλοι, Γάλλοι, Δανοί, Ολλανδοί να του κοτσάρουν κι από ένα μεγαλοπαράσημο στο πέτο. Οι Αμερικάνοι δε, μιας που όσο να πεις μια ευαισθησία για τις ...οικογενειακές αξίες την διαθέτουν, πρόσφεραν κάτι πιο ...συγκινητικό, πιο ...elegant, στην ...οικογένεια Τσαουσέσκου. Η Έλενα εξελέγη μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Επιστήμων.

Είναι η γνωστή Έλενα, χημικός κατά δήλωση της, καθηγήτρια Πανεπιστημίου κατά διαταγή του συζύγου της, με hobby την ...διαιτολογία, η οποία «προέτρεπε» τον ρουμανικό λαό, σε μια « δίαιτα» πείνας, σε βαθμό λιμοκτονίας. Η πείνα έκανε καλό στους υπηκόους με ένα εξαιρετικά πραγματικά ευφάνταστο επιστημονικά σύνθημα «οι εθνικοί στόχοι κάνουν καλό στην υγεία»

Ο ...Εθνικός στόχος των Τσαουσέσκου ήταν η αποπληρωμή των 9 δις δολαρίων που η Δύση είχε προσφέρει στον ...αντισοβιετικό Τσαουσέσκου και που έπρεπε να αποπληρωθούν σε χρόνο ρεκόρ. Δυστυχώς για τον κ. Μόσιαλο και το ...πλεόνασμα του –ευτυχώς για την Ιστορία-, ο Τσαουσέσκου με την χαριτωμένη ...διαιτολόγο Έλενα από εκεί που ...βρίσκονται, δεν μπορούν πλέον να τον ενημερώσουν για την πιστή όσο και αποτελεσματική εφαρμογή των μεγαλόπνοων εθνικών τους στόχων. Πάντως μιας που η εποχή τιμά κροαζοντας φρικιαστικά τους ...αποτελεσματικούς, ο Νικολάι κατόρθωσε να πάει το έλλειμμα από 5,3% το 1980, σε εντυπωσιακότατο πλεόνασμα 6,5% το 1989.

Η Έλενα με τον σύζυγο της περνοδιάβαιναν σε σούπερ μαρκετ γεμάτα τρόφιμα και οι σκηνές αυτές ...κοσμούσαν τους ρουμανικούς τηλεοπτικούς δέκτες. Το σκηνικό ήταν απλά πλαστικό. Από τα χωριά Ποτεμκιν, στο σαλάμι Τσαουσέσκου, απο τον Γκαιμπελς στον Μπους, απο την "Αλλαγή", στο "μαζι τα φαγαμε".

Τον παγωμένο Δεκέμβρη του 1989, οι ...κομψοί πλέον, πολίτες του εθνικού διαιτολογίου της Έλενας που έσωζε και εκείνη την Πατρίδα, ξεκίνησαν εξέγερση από την Τιμισοάρα, που μέσα σε ελάχιστο χρόνο εξαπλώθηκε παντού. Προπαραμονή Χριστουγέννων ο Νικολάι και η Έλενα Τσαουσέσκου συνελήφθησαν και ανήμερα του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού τους, οι ρουμάνοι πολίτες, έβλεπαν σχεδόν live την εκτέλεση των ...σωτήρων της ...Πατρίδας. Άντε βρε...και στα δικά μας οι ...ανύπαντροι...

Αξιότιμε κ. Μόσιαλε, σε απάντηση της απόφασης της λαοπρόβλητης Κυβέρνησης σας για πρωτογενές πλεόνασμα το 2012, απόφαση που ...επικοινωνήσατε σε εμάς τους άθλιους υπηκόους και εις μνήμην της αξιομακάριστης Έλενας Τσαουσέσκου, παρακαλώ όπως αναθέσετε την ευθύνη το εθνικού μας διαιτολογίου στον Αντιπρόεδρο κ. Πάγκαλο. Ευελπιστούμε δε, και σε κάποια εθνική διάκριση,γιατί όλο και κάποια ...Ακαδημία Επιστημών μπορεί να τον κάνει κι αυτόν μέλος της.

*Πάντως το σωστό να λέγεται και το άδικο να στιγματίζεται. Εκείνον το Γιωργάκη μόνο με το κωλοβραβείο του μεγάλου διανοητή τον ξεπετάξατε;

Key players recall Romania's revolution

6 σχόλια:

ΑΝΤΩΝΗΣ Σ. είπε...

Εχω τη γνώμη Κατερίνα μου ότι όχι τυχαία οι δανειστές μας και λοιποί τοκογλύφοι παρασημοφορούν τον ημέτερο Γιώργο καθώς προσδοκούν να τους σώσει εξοφλώντας τους τα ομόλογα με φρέσκο (δικό μας) αίμα.
Ας μην ξεχνάμε ότι ο παππούς Γεώργιος που συνέβαλε τα μάλα στη διάσωση του αστικού καθεστώτος από τους κατσαπλιάδες του δημοκρατικού στρατού επιβραβεύτηκε με τον τιμητικό τίτλο του πατρός της Δημοκρατίας.

μαχαιρης είπε...

Αγαπητη φιλη Κατερινα...
Θα καταλαβες βεβαια, οτι ο πρωτος και ο πιο ορκισμενος εχθρος...Του Τσαουσεσκου...Και καθε Τσαουσεσκου...
Ειναι ο φιλος μας ο Μοσιαλος...
Και καθε Μοσιαλος...!!
Ανεξαρτητα αν στην πραξη..Οι στοχοι τους δεν διαφερουν πουθενα...!!
Ο Μοσιαλεσκου λοιπον θα σου πει...
Οτι "δεν εχω αλλη επιλογη...!!"
Δουλος των Κεφαλαιοκρατων και των τραπεζων που τον πληρωνουν...!!
Και χωρις μαλιστα να υπαρχει..ΠΑΤΟΣ
Στην εξαθλιωση που σου προτεινει...
ΧΩΡΙΣ να υπαρχει φρενο στις απαιτησεις των αφεντικων του...
ΧΩΡΙΣ να υποσχεται..Οτι με τη δικη του..."διαιτα"...
Στο μελλον καποια γεννια θα...Εχουν ψωμι...!!
Οσο για τους Ρουμανους..Απελευθερους..
Τους νεομαρτυρες της διεθνους ...
Αλληλεγυης του ΝΑΤΟ...!!
Τους υπερχρεωμενους δουλους του διεθνους Καπιταλιστικου φορουμ..
ΠΟΥ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΜΕΣΑ...
Απεναντι απο το στρατιωτικο αεροδρομιο της Ελευσινας...
Εχουν οικισμο...!!
Πηγαινε, μια μερα να τους ρωτησεις...!!

Ανώνυμος είπε...

το θεμα ειναι -κατα την γνωμη μου- οτι οι πολιτικες λυσεις που εφαρμοσθηκαν μεχρι τωρα και απο τον υπαρξαντα σοσιαλισμο και απο τον καπιταλισμο αποδειχθεικαν καταστροφικες και ανεφαρμοστες , ειδικα για τον δικο μας χωρο , των βαλκανιων και της ανατολικης μεσογειου.
γιωργος.

katerina είπε...

Αντωνη μου θα το λέω μεχρι να βγάλει ο ήλιος κερατα. Μεγαλυτερος αλητης απο το "Γερο της Δημοκρατίας" αμφιβάλω αν εχει βγάλει αυτος ο τόπος

katerina είπε...

Μαχαιρη το δικό σου το σχόλιο με έκανε να γραψω το σημερινό ποστ.

Μεγάλη "ιστορία' η Ρουμανικη εξεγερση. Εβαλα κάτω κάτω στο ποστ ...ένα παλιο άρθρο του Spiegel... Λεει πολλά.

Ας μην ξεχνάμε τι ήταν ο Ιλιεσκου. Υπουργός του Τσαουσεσκου. Θυμιζει και τη προσφατη Λιβυη. Ποιος αληθεια ειναι ο αρχηγευων των ...αντεπαναστατων;

katerina είπε...

Γιωργο μου, πάμε να κάνουμε την συζητησ μας στο επομενο... Αυτο εγραψα και στον Μαχαιρη. Διαφορες...κ αποτελεσματα.